Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les terrasses d’Enric Granados hauran de tancar una hora abans pel soroll
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una sèrie de mesures per reduir la contaminació acústica que pateixen els veïns del carrer Enric Granados. Una de les restriccions estrella que aplicarà el consistori serà l’avançament de l’horari de tancament de les terrasses, que hauran de plegar veles una hora abans del que estableix la normativa municipal.

D’aquesta manera, les terrasses del cèntric carrer barceloní hauran de tancar a partir d’ara a les onze de diumenge a dijous i no a les dotze de la nit, com fins ara. Pel que fa al divendres i al dissabte, l’hora de tancament serà a les dotze i no a la una de la matinada.

Amb l’objectiu de mitigar el soroll nocturn que afecta el veïnat d’Enric Granados, el govern local també ha apostat per no consolidar cap de les terrasses que es van instal·lar de manera extraordinària per la pandèmia del coronavirus. Els establiments afectats tampoc podran sobrepassar el nombre màxim de taules i cadires que els permet la llicència ordinària i hauran de limitar a dotze el nombre de mòduls permesos per terrassa.

Inspeccions i reforç policial

Segons apunta el consistori barceloní en un comunicat, per tal de controlar el compliment d’aquestes mesures s’impulsaran plans d’inspecció específics, que centraran els seus esforços en supervisar la retirada de les terrasses extraordinàries. En aquest sentit, el govern municipal també vigilarà el compliment de l’horari i de l’aforament màxim permès, així com la utilització de les façanes dels locals com a barres pel consum.

Pel que fa al control policial de la zona, la Guàrdia Urbana reforçarà la seva presència al cèntric carrer i col·laboraran amb els agents cívics per provar de reduir la contaminació acústica derivada de l’ús de les terrasses.

Sonòmetres

El pla per reduir la contaminació acústica s’ha adoptat després que els resultats dels sonòmetres que van instal·lar-se a Enric Granados demostressin que se superava de manera continuada en almenys tres decibels els límits de soroll permesos de nit. De fet, l’executiu detalla que es tracta d’una mesura “puntual i concreta” que s’aplicarà només en aquest carrer per tal de reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als residents de la zona.

Pressió d’ERC a Colau

Cal recordar que el grup municipal d’ERC fa temps que demana una solució per les onze Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn que el consistori té identificades a la capital catalana. En aquest sentit, els republicans van demanar el passat maig a l’executiu encapçalat per Ada Colau que instal·lés sonòmetres en aquests punts negres de la contaminació acústica barcelonina per poder elaborar plans de reducció del soroll concrets per a cada zona afectada.

De fet, una de les propostes que ERC havia traslladat al govern local era l’avançament de l’horari del tancament de les terrasses del cèntric carrer barceloní.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 02, 2022 | 18:52
    Ricard agost 02, 2022 | 18:52
    Els veïns no poden tenir tranquilitat fins a les 11 de la nit??? Que són ciutadans de tercera?
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a agost 02, 2022 | 19:01
    Barceloní. agost 02, 2022 | 19:01
    Ni de quarta ni de cinquena. Son ningú.
  3. Icona del comentari de: Joan Gibert a agost 02, 2022 | 19:03
    Joan Gibert agost 02, 2022 | 19:03
    I els carrers Aribau, Consell de Cent, Tuset i tants d’altres? El tàndem Colau/Collboni ha deixat que la ciutat sigui un campi qui pugui i ara actuen posant simoles pugats perquè estan acoquinats pel prepotent gremi de restauració.
  4. Icona del comentari de: Barceloní. a agost 03, 2022 | 06:43
    Barceloní. agost 03, 2022 | 06:43
    La Colau & cia, han adoptat el mateix lema que, en el seu moment, adoptà Manuel Fraga: "Desarrollo a cualquier precio". Ara es comencer a notar les conseqüències d' aquesta follia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa