Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament redobla la pressió a les terrasses rebels de Ciutat Vella
  • CA

És un dels temes d’aquest any. Les nombroses protestes dels veïns contra les terrasses dels bars del districte de Ciutat Vella. L’Ajuntament s’ha pres seriosament aquesta qüestió i ja ha obert més de 700 expedients als locals que no complien la norma el 2020. Així ho ha confirmat el regidor Jordi Rabassa al programa Bàsics de Betevé.

El regidor ha anat un pas és enllà i ha assegurat que “una part important de la restauració de Ciutat Vella no cuida el barri”. Una afirmació molt dura que es basa en aquells locals que “ocupen espai públic” de manera indiscriminada i que “no hi ha manera que posin les taules i cadires que els toquen”.

El Gòtic, líder en incompliments

Tal com apunten des del consistori, en la darrera campanya d’inspeccions, les inspectors han hagut d’obrir 124 expedients a terrasses per diverses negligències. Entre elles, s’han obert 13 informes per col·locar taules o cadires a la via pública.

Per barris, el Gòtic encapçala la classificació dels locals amb més expedients, gràcies a les 42 sancions que s’han imposats en locals d’aquesta zona. La Barcelona el segueix de prop, amb 30 i el Raval, a tocar del Gòtic, compta amb 29.

Per aquest motiu, Rabassa ha criticat els restauradors que no tenen la llicència necessària i carrega contra l’abús de l’espai públic: “No pot ser que si has de posar quatre taules en posis vuit”. El govern municipal confirma, per la seva banda, que la infracció més comuna és la de tenir instal·lats al local elements no autoritzats.

El cas de la taverna d’Enric Granados

Un dels locals que ha estat multat és la taverna Cu-cut, del carrer d’Enric Granados, un dels més polèmics en aquest aspecte. En aquest cas, els propietaris han hagut de tancar el restaurant durant 60 dies per l’incompliment reiterat de la normativa. Se’ls acusa de servir dinars tot i no tenir llicència de cuina i de funcionar com a bar musical sense autorització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa