Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen als Jesuïtes de Casp que condemni els abusos d’un sacerdot

234 exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona han demanat a la institució que condemni públicament els presumptes abusos del sacerdot Francesc Peris, que va denunciar el diari El País. Els abusos van ser denunciats el 2021 al Vaticà i la Conferència Episcopal Espanyola. Tot i això, els exalumnes denuncien que l’escola “no s’ha posicionat amb fermesa i no ha condemnat públicament” els abusos.

Es creu que els fets haurien tingut lloc fa dècades a l’escola de Barcelona i després a Bolívia, on Peris hauria estat traslladat després. “Considerem d’extrema gravetat que la Companyia de Jesús no hagi actuat de manera decidida per facilitar la investigació”, lamenten els exalumnes a una carta enviada aquest dilluns al col·legi i al Departament d’Educació. Tanmateix, un dels signants de la carta, Jordi Nomdedeu, ha explicat a l’ACN que els 234 signants van tenir contacte directe amb Peris durant tots els anys que van estudiar a l’escola. Davant d’això, no ha descartat que entre ells hi pugui haver alguna víctima.

Denuncies a la Blanquerna

Un altre cas molt que ha tingut molt de ressò als mitjans de comunicació és el de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna. La setmana passada va anunciar l’acomiadament del professor acusat d’assetjament sexual per diverses alumnes de la universitat. La directora general de la facultat, Giorgia Miotto, va assegurar que la comissió que s’encarrega de la investigació de les tres denúncies que s’han cursat contra el docent ha conclòs que les acusacions són “molt greus” i ha justificat l’acomiadament.

En el comunicat, la facultat va assegurar que “els fets han estat qualificats de molt greus”, i en conseqüència, “i tal com assenyala el II Conveni Col·lectiu de Treball de la Fundació Blanquerna-URL, s’ha procedit a acomiadar a aquesta persona de la nostra institució”, va argumentar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa