Barcelona està d’enhorabona. Un dels seus locals més emblemàtics tornarà a obrir les portes, ara, però, al Mercat de Sant Antoni i a càrrec de Jordi Asín, nebot de l’emblemàtic Joan Bayén, mort el passat mes d’abril. El Pinotxo estarà ubicat a la cantonada del mercat, entre els carrers del Comte d’Urgell i el de Tamarit, i estarà obert al públic a partir del 24 d’octubre. Això sí, el dia abans, en una hora encara per definir, se celebrarà la reobertura d’un dels bars més únics i especials de tota Barcelona. La nova regència del Pinotxo vol agrair el suport rebut durant aquests mesos per part dels usuaris, nous i antics, del mític local situat a la Boqueria que han mostrat el seu escalf al nebot del “Juanito“.
El nom del Pinotxo, a judici
Jordi Asín és, de moment, qui pot utilitzar el nom de Pinotxo al seu establiment, ja que assegura que fa més de 10 anys que el va registrar al seu nom. Qui no pot utilitzar el nom de Pinotxo són els nous propietaris de l’històric local situat al Mercat de la Boqueria, als qui el mateix Bayén va vendre el negoci, en comptes de deixar-lo al seu nebot Jordi. El Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona va dictar l’ordre de retirar el nom original de la parada situada a la Boqueria, com va indicar el mateix Bayén quan va deixar el negoci, i és el motiu pel qual no hi ha Pinotxo Bar a la Boqueria, i sí que podem veure el Mític Bar.
No es perdran els orígens
Així ho va expressar un Jordi Asín que no vol trencar amb el passat del Pinotxo i, per això, mantindrà la carta de l’antic bar a la seva nova ubicació. Al Pinotxo podrem trobar totes les tapes i els plats de cuina catalana que es podien trobar a la Boqueria temps enrere, uns plats tan reconeixibles com poden ser el fricandó, capipota, cigrons amb botifarra negra, cua de bou, o unes croquetes.