Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cua del racionament del tallat de cabells: prova de foc de la fase zero
  • CA

“La meva dona s’enfila per les parets!”. Parla en Nicolás, veí del barri de Porta (Nou Barris). Ha estrenat la fase zero de la desescalada, que arrenca avui, visitant un dels establiments que reobren que molts esperaven amb ànsia: la perruqueria. La seva dona, però, no és l’única que s’enfila per les parets. Ell també porta cabells llargs i ha aprofitat aquest matí per agafar cita per a tots dos a la perruqueria Marona.

Aquest establiment, situat a l’avinguda Rio de Janeiro número 81, accepta clients només amb cita prèvia, tal com marca el govern estatal. L’Ana María i la Marta, mare i filla, treballen a la perruqueria. La mare és la responsable del negoci i la filla l’ajuda, avui atenent els clients que demanen cita, tant presencial com telefònicament. Tenen un número imprès en un paper enganxat a l’exterior per facilitar la gestió als clients desitjosos d’un canvi d’imatge després d’un mes i mig sense perruqueries.

La dona d’en Nicolás vol un tall de cabell i fer-se el color. A ell, com només necessitarà una mitja hora, li han donat dia per a dimecres. A la seva dona l’atendran divendres a les 17 hores. “Si és per un tall per a home, et podem atendre aquest dimecres. Si no, haurà de ser la setmana que ve”, comenta la Marta més tard després de consultar l’agenda.

Després d’en Nicolás una parella també d’edat avançada s’atura davant de la perruqueria. Tots dos pregunten per la disponibilitat, i la Marta els apunta per a divendres. Abans tots dos han xerrat a l’exterior sobre quin dia era millor, en un exercici que pocs s’imaginaven setmanes abans del confinament.

“Només podem atendre un client alhora”, detalla la Marta mentre la seva mare fa el color i un tall de cabell a una clienta. La filla es tapa amb una mascareta quirúrgica i la mare amb una pantalla que li cobreix la cara. “Jo no entraria a una perruqueria si no estiguessin protegits”, argumenta la filla.
Tot i que està ocupada amb la clienta, l’Ana María està pendent dels clients que arriben. “La setmana que ve!”, crida a un client. Ell marxa, satisfet de saber que en set dies deixarà enrere un mes i mig de creixement descontrolat del cabell.

La clienta a qui talla el cabell l’Ana María és la Margarita. Ella ha estat una de les primeres clientes a tornar a la perrqueria, i aquest matí diversos membres de la seva família passaran per la Marona. Després d’ella, de fet, entra la seva neta, que seu a la cadira esperant que li netegin el cabell. La Margarita va ser ràpida i va agafar cita per a tota la família per a avui. “Avui hi anirem tota la família: la meva neta, el meu gendre, la meva filla…”, diu, cofoia.

Més notícies
El trànsit a l’àrea metropolitana augmenta un 20% hores abans de la fase 0 de la desescalada
Notícia: El trànsit a l’àrea metropolitana augmenta un 20% hores abans de la fase 0 de la desescalada
Comparteix
La circulació va créixer un 20% aquest diumenge, tot i que encara es va mantenir un 89% respecte del que seria habitual
La ‘fase 0’ arriba a Barcelona: comerç a mig gas, menjar per emportar i mascaretes al transport
Notícia: La ‘fase 0’ arriba a Barcelona: comerç a mig gas, menjar per emportar i mascaretes al transport
Comparteix
Les implicacions per la ciutat del primer període de la desescalada, que comença aquest dilluns
Els restauradors de Barcelona auguren poques reobertures durant la ‘fase 0’ de desconfinament
Notícia: Els restauradors de Barcelona auguren poques reobertures durant la ‘fase 0’ de desconfinament
Comparteix
El Gremi celebra que el govern espanyol hagi rectificat i permeti usar fins al 50% de l'aforament de les terrasses a la fase 1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa