Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors de Barcelona auguren poques reobertures durant la ‘fase 0’ de desconfinament
  • CA

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Roger Pallarols, preveu que sigui “residual” el nombre de bars i restaurants que obriran aquest dilluns, en l’estrena de la ‘Fase 0’ de desconfinament. L’única diferència respecte a la setmana anterior és que podran servir el menjar per emportar al local mateix i no només portar-lo a domicili, però caldrà cita prèvia per fer la recollida. “La restauració està pràcticament tancada demà”, pronostica. 

En declaracions a EFE, Pallarols ha assegurat que el full de ruta marcat pel govern espanyol només alterna l’entrega del menjar per emportar, una activitat que “no és suficient per mantenir el negoci”. “En el moment en què s’obre el restaurant es disparen les despeses, caldrà esperar a la fase 2 o 3 per a obrir les portes perquè el menjar és un complement de l’activitat, però mai és el principal ingrés”, ha dit.

El director del Gremi de Restauradors de Barcelona ha celebrat la rectificació de la Moncloa en les restriccions a les terrasses, que podrien obrir quan comenci la fase 1 amb un 50% de la seva capacitat en lloc del 30% previst inicialment. Tot i així, creu que son necessàries noves mesures i ha emplaçat a posar el focus en mantenir les distàncies de seguretat entre les taules i no tant en la capacitat de les terrasses, el que requeriria ampliar l’espai de vorera que ocupaven.

“Treure els restaurants al carrer”

Pallarols considera que la ciutat de Barcelona es troba en una situació de “gran desavantatge, ja que el 72% de les terrasses actuals ara té 16 metres quadrats o menys arran de la política de reducció de capacitat impulsada els darrers anys pel consistori. “La persecució política de l’equip de Colau, la seva obsessió antiterrasses, ens fa estar ara a la cua de la recuperació econòmica”, ha acusat. El Gremi reclama al govern municipal que corregeixi la seva política de manera “imminent” i permeti expandir les terrasses “per poder treure els restaurants al carrer durant un període llarg”. L’entitat augura que la crisi sanitària farà tancar el 25% dels bars i restaurants de la ciutat. “Si no es prenen mesures ja, podem acabar doblant aquest percentatge”, alerta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa