Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques a Colau per un Tour de França fallit a Barcelona
  • CA

Diversos partits de l’oposició han criticat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per les recents declaracions del director del Tour de França, que ha assegurat que la capital catalana es va deixar perdre la sortida de la famosa cursa. Christian Prudhomme ha dit en una entrevista a El País que un canvi de govern municipal va frustrar unes negociacions “molt avançades” que havien de portar a la ciutat la sortida del Tour de França, tot i que sense posar nom als responsables de la pèrdua de l’esdeveniment.

JxCat ha posat el crit al cel ràpidament i ha acusat els comuns de deixar escapar una activitat esportiva molt lucrativa per a la ciutat. Poc després, però, l’actual consistori BComú-PSC ha sortit al contraatac assegurant que l’equip Trias és qui va renunciar a la Grand Départ barcelonina després de rebre del govern de Jordi Hereu un preacord per acollir l’obertura de la competició el 2014. Les dues versions xoquen frontalment i cap d’elles compta amb documentació provatòria. La polèmica ve empesa, a més, per la recent designació de Bilbao com a ciutat d’inici del Tour 2023.

JxCat suma a la pèrdua de la prova ciclista l’acusació de deixar escapar un mundial de Triatló actualment. “Els problemes no només els tenim a Barcelona amb la seva alcaldessa i Barcelona en Comú, la part de Govern que lidera el PSC i Jaume Collboni també ens estan decebent, a nosaltres i a molts sectors de l’esport de la ciutat”, ha criticat la regidora de JxCat Francina Vila. El partit acusa Collboni de renunciar a acollir el mundial de Triatló que acull València tant el 2022 com el 2023.

Per la seva banda, el regidor dels comuns Jordi Martí ha expressat la posició del bipartit municipal passant la pilota a la teulada contrària, a través d’un tuit en què el periodista esportiu Sergi López-Egea apuntava al govern de Xavier Trias com a responsable de l’anul·lació del projecte del Tour a Barcelona. “Era en Jordi Hereu qui ho va deixar tot a punt, i el Xavier Trias al 2011 després d’accedir a l’alcaldia, vés a saber perquè, va preferir renunciar-hi“, ha reblat Martí.

PP i Cs se sumen a les crítiques

Per la seva banda, el regidor del PP, Óscar Ramírez, ha assegurat que l’arribada de Colau a l’alcaldia es tradueix “en oportunitats perdudes i decadència per Barcelona”. Ramírez també ha acusat els comuns de renunciar al Tour i a la World Race del 2019, a més de girar l’esquena a la Fórmula 1. Una crítica similar a la que li ha fet la regidora de Cs, Mariluz Guilarte, que lamenta que “Barcelona ha perdut i molt en sis anys de populisme de Colau” i recorda que durant el seu mandat es va perdre l’oportunitat d’acollir l’Agència Europea del Medicament o de ser subseu de l’Agència de Meteorologia.

Més notícies
Elsa Artadi i Ada Colau, en una imatge d'arxiu/ Jordi Play
Xoc frontal entre el govern Colau i JxCat per la pèrdua del Tour a Barcelona
Notícia: Xoc frontal entre el govern Colau i JxCat per la pèrdua del Tour a Barcelona
Comparteix
Versions del tot oposades sobre qui va renunciar a que Barcelona acollís el gran esdeveniment ciclista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa