Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de betevé aniran a la vaga per la Mercè
  • CA

El Comitè d’Empresa de betevé ha anunciat que els treballadors de la cadena aniran a la vaga els pròxims 23, 24, 25 i 29 de setembre. Han convocat una aturada parcial coincidint amb les festes de la Mercè i el plenari municipal d’aquest mes, tot i que s’han pactat uns serveis mínims per garantir l’emissió en directe del pregó, previst pel dia 23, i la cobertura informativa del plenari, que serà el dimecres dia 29.

Segons els treballadors, l’aturada afectarà part de la programació i l’emissió de continguts en directe. L’activitat de betevé en la resta de la jornada dels dies de vaga serà l’habitual. La vaga arriba després que la direcció de la cadena hagi anunciat retallades i acomiadaments per fer front a la complicada situació econòmica de l’empresa. 

El periodista i director de Betevé, Sergi Vicente, en una imatge d’arxiu de l’any passat / ACN

Aturades en moments clau

En concret, el dijous 23 de setembre hi ha aturades previstes entre les 18.00 i la 1.00 de la matinada, que només seran interrompudes a les 19.00 per fer la retransmissió en directe del pregó a les 19.00. El divendres 24 i el dissabte 25 la vaga serà a la mateixa franja. L’informatiu btv notícies reduirà la seva durada a només 15 minuts i s’emetrà de 19.30 a 19.45 el divendres i de 20.00 a 20.15 el dissabte.

Pel que fa al dimecres 29 de setembre, la vaga serà de 10.00 a 16.00. L’informatiu també durarà només 15 minuts –de 14.00 a 14.15–, però es garanteix la cobertura informativa del plenari municipal, que marcarà l’estrena del nou curs polític a Barcelona.

Crítiques a la direcció

El Comitè d’Empresa de betevé responsabilitza la direcció de la cadena de la crisi econòmica que pateix i acusen el director, Sergi Vicente, de no haver aconseguit que l’Ajuntament de Barcelona faci noves aportacions per equilibrar el balanç. L’acomiadament de nou treballadors va ser la gota va acabar amb la paciència dels treballadors, ja que consideren que la plantilla ha pagat els plats trencats d’un canvi de criteri en la imputació de l’IVA que s’arrossega des del 2012 i que posa en perill la continuïtat de la cadena.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: CAT9 a setembre 18, 2021 | 17:42
    CAT9 setembre 18, 2021 | 17:42
    aqesta tv con pot aquanta con personajes COM PITU ABRIL COVAN UN SOU DE ESTRELLA T ES UN VIVIVIDOR MES DE LAS TV PUBLICA VERGOSONS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa