Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crim de Sant Adrià: el pistoler va arribar en bicicleta i va disparar per l’esquena
  • CA

“Diguin el que diguin, el Valentín és una bona persona. Aquí és molt conegut. Entrena nanos i jugadors amateurs en un equip de futbol. Té dona i tres filles. Les petites tenen vuit i dos anys. Venia sovint aquí, al bar, i tothom parla bé d’ell. Els Mossos han vingut a preguntar aquest matí i un em deia que és una llàstima el que li ha passat, ara que s’havia rehabilitat dels seus problemes del passat… És una pena”. El propietari d’un bar parla commogut sobre Valentín Moreno, amb antecedents delictius per assassinat i altres episodis violents i tirotejat aquest dijous cap a les 20.00 hores en ple carrer a Sant Adrià de Besòs. Aquest divendres es debatia entre la vida i la mort a l’hospital Trias i Pujol, a Badalona. Veïns del carrer on va ocórrer el succés i que coneixen la víctima asseguraven aquesta tarda al TOT Barcelona que continuava ingressada amb un fil de vida; altres fonts afirmaven que ja hauria mort.  

Moreno és conegut per haver estat declarat culpable per participar l’any 2000 en un assassinat a cops de peu a la Vila Olímpica la nit abans de complir 18 anys. Va ser castigat amb vuit anys d’internament al considerar-se que ho va cometre sent encara menor d’edat. Anys més tard, no va poder eludir la presó i va ser condemnat a més de sis anys per haver sigut un dels futbolistes d’un equip de lliga regional, el Bada Bing, que van apallissar uns jugadors contricants en una batussa de signe racista.

Testimonis consultats detallen que l’atacant que va disparar Moreno conduïa una bicicleta que va deixar-la tirada just abans d’abordar la víctima per l’esquena i descarregar-li dos trets a la nuca, a prop de l’orella dreta. “No vam escoltar els trets, en aquell moment el bar era ple. Un veí va venir cridant per avisar-nos. Vam veure la bicicleta enmig del carrer i el Valentín a terra, encara conscient. Aixecava el cap i intentava parlar però no se l’entenia. Ens pensàvem que l’havien apunyalat”, relata el propietari del bar que el ferit freqüentava amb una rutina gairebé inalterable: acostumava a anar-hi les tardes de dimarts i dijous.

Crim silenciós

Altres veïns del lloc on la víctima va caure malferida coincideixen que no van sentir cap tret, sinó que els va alertar la cridòria que, de sobte, es va apoderar del carrer Tarragona, al barri de Sant Joan Baptista de Sant Adrià de Besòs. “Vam sortir i vam reconèixer el Valentín. Ell sempre ha voltat per aquí i és conegut, perquè ve a un gimnàs d’aquí a prop i entrena nois just a l’altra banda del riu. Ve molt amb la seva dona i les seves filles, són bona gent. Quan el vam veure tirat a terra, la meva filla i jo vam sortir amb tovalloles per ajudar-lo. Perdia molta sang”, narra una veïna que viu a tocar del punt exacte on Moreno va quedar estès, davant de la porta d’un petit garatge.

La veïna coincideix que l’agressor conduïa una bicicleta que va deixar abandonada al lloc del crim. “No el vam veure ni sabem com va fugir”, afirma, abans d’afegir que just aquesta tarda ha pogut parlar amb la parella de la víctima: “Ens diu que el Valentín està estable. Però, és clar, té dos trets al cap”. La dona nega que Moreno sigui problemàtic. “S’estan dient coses d’ell que qui ho publica es mereix un cop de peu a la boca”, deixa anar.

Altres fonts asseguren que Moreno estava involucrat amb el grup radical Boixos Nois. Una d’elles sosté que la víctima s’havia vist immersa en el tràfic de droga en els darrers anys i havia topat amb algunes persones que s’hi dediquen al barri de la Mina. “Ha anat donant cops, traient a camells les substàncies que venen. Ja va tenir un altercat fa cosa d’un any amb una família que ven droga. Una cosa així anava a passar un dia o un altre”, comenta una font coneixedora de l’activitat delictiva que tensiona i castiga alguns carrers de l’extraradi límitrof amb Barcelona.

Més notícies
Detingut un home al Raval per un delicte d'homofòbia / ACN
Detingut un home al Raval per un delicte d’homofòbia
Notícia: Detingut un home al Raval per un delicte d’homofòbia
Comparteix
L'home insultava, amenaçava i llançava objectes a la víctima, un treballador d'una botiga, per la seva condició sexual
Un home escala la Torre Glòries de Barcelona / Twitter (@PereMercader)
VÍDEO | Un home escala la Torre Glòries sense mesures de seguretat
Notícia: VÍDEO | Un home escala la Torre Glòries sense mesures de seguretat
Comparteix
Fins al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Urbana i dels Bombers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa