Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La crida d’un metge per rebre màscares de busseig del Decathlon queda aturada mentre es fan proves
  • CA

La necessitat de material mèdic als centres hospitalaris ha fet surar una nova iniciativa a les xarxes. Es demanen màscares de busseig com les que comercialitza la marca Decathlon. Així ho va comunicar la usuària @Panxeta66 ahir a Twitter. Segons ha pogut saber aquest diari, és una iniciativa que ha llançat a títol individual un metge de l’Hospital del Mar. La idea d’aplicació, però, es troba en un punt inicial. Un dels missatges que explica la petició de material assegura que amb aquestes màscares “se les podrien arreglar” per posar “respiradors a malalts de Covid-19”. 

El compte oficial de l’Hopsital del Mar, l’endemà que comencés la crida, ha fet dues comunicacions al respecte. Inicialment, ha donat les “gràcies” per la “generositat” i ha aclarit el compte de correu al qual s’havien d’adreçar els usuaris interessats a seguir col·laborant. Tanmateix, puntualitzava que no calia “trucar ni portar-les” físicament a l’hospital, en refèrència a les mascaretes.

Quatre hores després, a primera hora de la tarda, el mateix compte oficial del centre mèdic explicava que la iniciativa no era de l’hospital sinó d’un equip particular. I, en aquest sentit, avisava que “els promotors informen que l’aturen”, referint-se a la crida, “fins a validar les proves de funcionament”.

Entre els usuaris que es van implicar des del primer moment en la crida hi ha el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. L’empresari va comentar que “quan passi tot això ja n’anirem a comprar de noves” però que “ara calen per ajudar els nostres sanitaris”.

La història amb aquesta màscara ja havia esclatat abans, però, quan la mateixa empresa Decathlon va retirar el producte de la botiga online per destinar-ne tot l’estoc a la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

Més notícies
Els sensesostre de la Casa de Cadis fan centenars de mascaretes per a hospitals i residències
Notícia: Els sensesostre de la Casa de Cadis fan centenars de mascaretes per a hospitals i residències
Comparteix
Avui han anunciat la confecció de 300 unitats i asseguren que demà en tindran 300 més
Veïns de Sant Antoni, al rescat de l’ambulatori Manso amb mascaretes artesanes
Notícia: Veïns de Sant Antoni, al rescat de l’ambulatori Manso amb mascaretes artesanes
Comparteix
El personal sanitari els havia fet arribar una crida per fabricar material casolà davant l'escassetat d'estoc homologat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa