Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida al “sentit comú” d’un infectòleg de l’Hospital del Mar abans de treure’s la mascareta
  • CA

El coordinador de la unitat de covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, s’ha mostrat partidari “d’aplicar el sentit comú” i mantenir la mascareta el màxim temps possible, en el primer dia que deixa de ser obligatòria a l’exterior. “Que ens puguem treure la mascareta no vol dir que ens obliguin a fer-ho. La seva eficàcia està fora de dubte, té un rol important per reduir la transmissió del virus i funciona“, ha assenyalat Güerri aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“Si hi ha situacions en què hi ha una aglomeració de gent, ens l’hem de posar. En espais interiors, costarà treure’ns la mascareta”, ha avisat el metge infectòleg, que ha alertat sobre els viatges de final de curs: “Són el terreny ideal per als grans brots”.”Malauradament, sembla que no s’ha après res”, ha lamentat Güerri, que considera que només per un tema de probabilitat algun d’aquests joves pot acabar ingressat i a l’UCI. “La majoria dels infectats són lleus o asimptomàtics. Però només és qüestió de temps –en brots tant extensos- que aparegui algun cas més greu que requereixi l’ingrés o, fins i tot, la intubació a l’UCI”, ha reflexionat.

Sobre la incidència de la nova variant índia Delta, Güerri ha corroborat que és més transmissible que la variant britànica, però amb quadres clínics de menys gravetat. “La variant Delta és un 60% més transmissible que la britànica –que ja ho era molt-, però sembla menys severa”, ha apuntat el metge infectòleg.

“També hi ha molta més gent vacunada amb pauta completa i amb una sola dosi, i això també ajuda. Els vaccins estan funcionant amb aquesta variant“, ha puntualitzat Güerri, que parlant de la situació a l’Hospital del Mar ha afirmat que està “infinitament millor que fa uns mesos”. “Treballem amb la hipòtesi que la covid no desapareixerà i es convertirà en un virus estacional amb brots puntuals com la grip. Però ara estem bé”, ha conclòs el metge infectòleg.

Trilla hi coincideix

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, s’ha expressat en la mateixa línia que Güerri. Trilla ha assegurat que el final de l’obligació de portar mascareta a l’exterior és un “primer pas” que mostra que la situació millora, però ha fet una crida a “fer servir el seny” i fer-ho quan es va sol, amb el grup familiar i s’està a l’aire lliure, perquè “el virus se segueix transmetent”.

En declaracions al canal 324, Trilla ha recordat que a l’exterior el contagi és poc freqüent i que ja hi ha un bon nombre de vacunats, però ha remarcat que “això continua”. “Res d’oblidar-nos de la mascareta, ha d’estar a l’abast de tothom”, ha dit. De fet, l’epidemiòleg creu que es trigarà temps a treure la mascareta als interiors i ha recordat que els vacunats amb pauta completa també es poden contagiar.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un espectacle del Cruïlla al Poble Espanyol / Festival Cruïlla
Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Comparteix
El festival substitueix un grup britànic i un macedoni al no poder garantir que es desplacin a Barcelona
Imatge d'arxiu d'un espai de gent gran municipal / Ajuntament
Casals i espais de gent gran tornen (a mig gas) després de més d’un any tancats
Notícia: Casals i espais de gent gran tornen (a mig gas) després de més d’un any tancats
Comparteix
Les trobades multitudinàries se suspenen temporalment i no es podran utilitzar les zones de lectura i el servei de bar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa