Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Casals i espais de gent gran tornen (a mig gas) després de més d’un any tancats
  • CA

El casals i espais de gent gran municipals de la ciutat de Barcelona recuperen la seva activitat després del seu tancament, al març del 2020, amb motiu de l’emergència de la covid-19. Per evitar les aglomeracions, les activitats més multitudinàries, les que impliquin contacte, proximitat o haver de compartir material no es podran realitzar. Pel que fa a les activitats cíviques i comunitàries en grups reduïts es poden realitzar a l’interior del centre, mantenint la distància de seguretat mínima. Aquestes es poden ampliar fins al 70% de l’aforament autoritzat si es compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l’aire establertes per les autoritats.

Les activitats de caire físic a l’interior d’una sala només es poden realitzar en grups reduïts. Si es realitzen a l’exterior poden ampliar el seu aforament al 70%. De la mateixa manera, els horts urbans es poden treballar en grups igualment reduïts. Els espais relacionals de lliure accés, el servei de lectura de diaris i revistes queda suspès temporalment. El servei de bar o cafeteria també queda temporalment suspès.

Pel que fa a les activitats culturals o espectacles públics, es poden realitzar amb un 70% de l’aforament total i amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala, sempre assegudes guardant les distàncies de seguretat. De la mateixa manera, les activitats de cant estan permeses en grups màxims de 20 intèrprets, segons l’aforament de la sala, i mantenint les distàncies de seguretat establertes.

L’horari d’obertura és de dilluns a divendres, en franges horàries de matí i tarda, supeditat a les activitats programades a cada equipament. El servei d’informació manté el seu horari habitual per a oferir informació individualitzada i no cal demanar cita prèvia per aquest servei informatiu.

No obstant això, alguns centres es mantenen tancats per diversos motius, entre ells el Casal Canigó, el Casal Turó de la Peira, el Casal Montmany i el Casal Cardener. El Casal de Trinitat Nova actualment està realitzant la seva activitat a l’espai del Casal del Barri Trinitat Nova.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa