La defensa dels drets de les persones transexuals han estat protagonistes en la marxa del moviment LGTBI, la que suma 45 a Barcelona des que es convoca de forma ininterrompuda des de 1977. Unes 6.000 persones han secundat la manifestació, segons Crida LGTBI, una de les organitzacions que havien cridat a sortir al carrer aquest diumenge. En canvi, la Guàrdia Urbana ha quantificat uns 750 participants.

La concentració ha començat a plaça Universitat, ha enfilat els carrers del centre de Barcelona i ha baixat per la Rambla per encaminar-se cap a la plaça de Sant Jaume. Davant de l’Ajuntament, els manifestants han desplegat una pancarta amb el lema “Prou transfòbia”. Aquest migdia, els Mossos han intervingut -fins i tot, amb cops de porra- per dissuadir que manifestants partidaris de la Llei Trans accedissin a la plaça de Sant Jaume, just quan un grup de feministes es concentrava contra el projecte normatiu, que es preveu que el Congrés tramiti la pròxima setmana.

El manifest de la marxa del moviment LGTBI ha recordat que les persones transexuals continuen patint casos de discriminació i un alt percentatge d’atur. Així mateix, s’ha reivindicat el feminisme i l’antiracisme, i també s’han llançat proclames anticapitalistes i contra els desnonaments.

Comentaris

    Manel Juny 26, 2021 | 22:29
    Evidement, ficar un home que és considera una dona a una preso d´homes seria transfobia, l´hauran de ficar a una preso de dones, i un home esportista que és consideri dona haurà de competir amb les dones, dues de les moltes consequencies d´aquesta nova llei, ironicament impulsada per gent que és diu "feminista". Ja veurem quan abús a les dones hi ha gràcies aquesta llei.
      Ramon Juny 27, 2021 | 09:53
      Lidia Falcón els diu "mutantes".

Nou comentari

Més notícies
Concentració contra les agressions homòfobes del passat mes de maig / Europa Press

Demanen formació, inversió i sancions per aturar l’onada d’agressions homòfobes

L'Observatori contra l'Homofòbia suma 94 incidents a Catalunya i convoca una nova protesta contra els atacs
Un vehicle i agents dels Mossos d'Esquadra / Mossos

Agressió homòfoba a Gràcia: dos nois a l’hospital

Els Mossos investiguen els possibles agressors arran d'una denúncia de les víctimes