El cos de la professora morta a Costa d’Ivori serà repatriat en les pròximes hores

La subdirectora de l'Escola Canigó de Barcelona va morir en un accident de trànsit

El cos de Teresa Cardona, la professora i monitora que va morir aquest dissabte en un accident d’autobús a Costa d’Ivori, serà repatriat, previsiblement, aquest dimarts, segons han confirmat fonts de l’Oficina d’Informació Diplomàtica. La víctima, de 43 anys, era sotsdirectora de l’Escola Canigó de Barcelona, ​​a la qual portava vinculada des de feia “molts anys”, segons han indicat fonts del centre, que van destacar el seu fort perfil educatiu.

El sinistre, causat “presumptament” per la punxada d’un pneumàtic del minibús, va afectar les tretze persones que hi viatjaven, entre les quals es trobava la mateixa Cardona i dotze persones més, deu de les quals van resultar ferides. Les mateixes fonts han explicat que el primer grup –compost per un total de 27 persones– arribarà a l’Estat espanyol aquest mateix dimarts al migdia. A Costa d’Ivori quedaran tres persones més, a qui els metges no els permeten viatjar.

Trasllat dels ferits

S’espera que dos dels ferits puguin viatjar de tornada a Espanya aquest mateix dimarts i que l’última ho faci el divendres quan, en principi, serà donada d’alta. Els habitants de la zona van col·laborar en el rescat i van avisar els serveis mèdics, segons relata el CMB, i en un primer moment a les 10 ferides van ser ingressades en un hospital dirigit per l’Ordre de Malta.

Diumenge van viatjar fins a Costa d’Ivori quatre persones vinculades a les víctimes, al CMB i a l’escola Canigó, de la qual era sotsdirectora Teresa Cardona, de 43 anys i llicenciada en Dret. Una metge i responsables de diverses residències del país han acollit i acompanyat en tot moment a les 30 voluntàries, que diumenge a la tarda van ser traslladades a Abidjan (Costa d’Ivori).

Més informació

Nou comentari