Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor una professora de Barcelona en un accident a Costa d’Ivori durant un viatge solidari
  • CA

Una professora barcelonina ha perdut la vida en un accident d’autobús a Costa d’Ivori, en el transcurs d’un viatge solidari. Es deia Teresa Cardona, tenia uns 40 anys i era subdirectora i responsable d’ESO del Col·legi Canigó. Viatjava amb 27 noies, estudiants de segon de Batxillerat i universitàries, 10 de les quals haurien quedat ferides lleus. L’ambaixada espanyola ha estat la primera en confirmar l’accident i ha assegurat aquest migdia que treballava en l’assistència dels joves i en la repatriació de la difunta.

Fonts de l’Opus Dei han assegurat a l’agència Europa Press que les estudiants estan ferides d'”escassa consideració”. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que 8 d’elles ja han rebut l’alta i les altres dues tenen “fractures”. Han rebut el tractament necessari en un centre mèdic, mentre l’Ambaixada espanyola supervisava la situació a través de personal enviat a la zona de l’accident per gestionar el trasllat de les estudiants a la capital, Abidjan, segons Exteriors.

El viatge s’emmarcava en la segona edició del camp de treball Anitie Kossobe a la ciutat de Yamoussoukro, que coordina el Col·legi Major Bonaigua. Les noies que acompanyaven la docent serien d’aquesta residència universitària, del Canigó i també de l’escola La Vall, de Bellatera. Els tres centres formen part de la xarxa educativa Fomento de l’Opus Dei. Quatre adults –un sacerdot, la professora que ha mort i 2 doctorants– coordinaven el grup. 

Aquest mateix diumenge al matí han marxat cap a la Costa d’Ivori un familiar de Teresa Cardona i membres dels dos col·legis barcelonins. L’accident va tenir lloc dissabte cap a les 20 hores quan va bolcar un dels dos minibusos en què viatjava l’expedició. En el vehicle accidentat hi havia 13 persones. L’altre minibús va parar en veure l’accident i va avisar per telèfon el col·legi Bonaigua. 

Fonts del centre han explicat que l’últim contacte havia estat “unes dues hores abans” de l’accident, que s’ha produit durant el trajecte d’anada cap a Yamoussoukro. Segons l’agència ACN, havien arribat al país africà aquest mateix dissabte i havien d’estar-s’hi 15 dies per col·laborar amb una escola de Yamossouko, on havien de pintar un pavelló –l’any passat en van pintar un altre– i realitzar activitats pels nens com jocs d’idiomes i classes d’higiene. La portaveu del col·legi major, Ció Patxot, ha destacat aquest diumenge la professionalitat de l’educadora: “Era una persona molt implicada, molt entregada”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, així com diversos consellers de la Generalitat –com Alfred Bosch (Acció Exterior), Josep Bargalló (Educació) i Miquel Buch (Interior)– han expressat el seu condol a la família i han posat el govern català a la seva disposició. També ho ha fet el ministre d’Exteriors, Josep Borrell.

 

Més notícies
El cos de la professora morta a Costa d’Ivori serà repatriat en les pròximes hores
Notícia: El cos de la professora morta a Costa d’Ivori serà repatriat en les pròximes hores
Comparteix
La subdirectora de l'Escola Canigó de Barcelona va morir en un accident de trànsit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa