Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Excés de mortalitat a Barcelona per la pandèmia de coronavirus: 2.155
  • CA

Les dades canvien cada dia a la web en actualització permanent que va estrenar l’Ajuntament de Barcelona la setmana passada per tenir al dia i accessible a tothom l’estadística de l’afectació de la pandèmia de Covid-19  a la ciutat. I si ahir dèiem que ja hi havia gairebé 9.000 barcelonins infectats, aquest dijous hem de dir que ja s’ha superat aquesta barrera: 9.311, amb dades d’aquest matí, que aniran evolucionant al llarg del dia. La incidència per cada 100.000 habitants és, per tant, de 556 casos.

Hi ha una altra xifra que no s’actualitza tan sovint però que també és molt significativa: la de l’excés de defuncions. Encara que no ho sembli, “excés de defuncions” –una mort sempre és massa per a qui perd una persona del seu entorn– és un terme absolutament tècnic. Indica la diferència entre les morts esperades en un període de temps determinat en circumstàncies ordinàries i el que està passant en realitat des que es va detectar els primers casos de coronavirus. 

Per tractar aquestes xifres, aquesta web municipal ha acotat l’1 de març com a principi del període a estudiar, i estan actualitzades fins al 9 d’abril, de moment. I l’excés de defuncions és de 2.155. Segons els càlculs tècnics, en aquest període s’esperaven 1.603 morts a Barcelona i se’n van produir 3.758, 500 més del doble. Un increment atribuïble, en termes generals, a la pandèmia. 

El 31 de març va ser el dia en què es va detectar un excés de mortalitat més alt: se n’esperaven 39 i n’hi va haver 168, 129 de més. Després aquesta xifra va anar baixant però el 7 d’abril hi va haver un altre pic: 159 defuncions, amb un excés de 121.  

Més notícies
Moren el doble de barcelonins que un març normal per la crisi del coronavirus
Notícia: Moren el doble de barcelonins que un març normal per la crisi del coronavirus
Comparteix
Un portal web presentat per l'Ajuntament i l'Agència de Salut Pública de Barcelona permet veure l'afectació de la Covid-19 per illes de cases
Gairebé 9.000 barcelonins amb coronavirus
Notícia: Gairebé 9.000 barcelonins amb coronavirus
Comparteix
Exactament, fins avui al migdia, hi ha 8939 veïns infectats
La principal funerària de Barcelona multiplica per 5 la demanda pel coronavirus
Notícia: La principal funerària de Barcelona multiplica per 5 la demanda pel coronavirus
Comparteix
La fàbrica de taüts de Mémora a Montjuïc bull d'activitat
El coronavirus fa pujar un 20% les incineracions de la funerària Áltima
Notícia: El coronavirus fa pujar un 20% les incineracions de la funerària Áltima
Comparteix
El temps d'espera per incinerar a un difunt s'ha dilatat i és ara de 5 dies de mitjana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa