Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Moren el doble de barcelonins que un març normal per la crisi del coronavirus
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui les dades barcelonines de l’impacte del coronavirus durant les últimes setmanes en la salut dels ciutadans. Entre altres dades, s’ha explicat que han mort 2.629 persones en el mes de març, el que representa el doble de defuncions respecte a un mes habitual. “Fins ara només teníem les dades de morts a hospitals”, però ara “hem pogut tenir accés a les dades de les funeràries”, ha expressat la regidora de Salut, Gemma Tarafa. Segons això, les funeràries han fet una comparativa amb els mesos de març dels deu anys anteriors i s’ha fet una mitjana que ha resultat en 1.299 morts. És a dir, el primer mes d’impacte del coronavirus ha deixat més d’un 102,4% d’increment de defuncions.

Gràfic de defuncions del mes de març, en comparació amb les morts esperades / Ajuntament

Gràfic de defuncions del mes de març, en comparació amb les morts esperades / Ajuntament

Pel que fa al repartiment territorial, han confirmat la tendència advertida prèviament a través de les dades de la Generalitat, que els districtes on hi ha hagut una afectació més pronunciada del coronavirus són Nou Barris i Horta-Guinardó. Així i tot, la regidora de Salut ha destacat que “en cap cas” s’expliquen aquestes dades “per estigmatitzar cap territori”, sinó que el que es buscarà és “un possible pla de millora de confinament”. Entre aquestes mesures que es plantegen aplicar, hi ha la idea de traslladar “a hotels o altres espais” aquelles persones que actualment no poden aïllar-se en condicions a casa seva. La intenció és que passin el període de confinament en un lloc sense risc de més contagi. 

A més, juntament amb la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, el consistori ha presentat un portal web per consultar les dades de l’efecte de la Covid-19 en la ciutat. Fins i tot, amb diversos mapes s’arriba a poder consultar quants casos s’han arribat a concentrar a les seccions censals – una unitat territorial que aplega similar conunts d’illes de cases o carrers.

Amb tot, s’ha sabut també el total de malalts per coronavirus confirmats a la ciutat durant el mes de març. Es tracta de 7.683 casos. “La immensa majoria” són persones “de més de 44 anys”, ha anunciat Tarafa. La taxa de mortalitat més pronunciada, però, arriba a partir dels 75 anys, han matisat. Borrell, per la seva part, ha concretat que les xifres d’infectats apleguen també els casos de les residències de gent gran, però ha recordat que hi ha molts residents d’aquests geriàtrics que encara no han pogut fer-se la prova de la Covid-19.

En concret, pel que fa als barris més afectats per la malaltia, des del consistori es destaca les taxes registrades a la Guineueta, Verdum, Montbau i Vall d’Hebron. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa