Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus fa pujar un 20% les incineracions de la funerària Áltima

La funerària Altima ha informat aquest dimarts que les peticions d’incineració han passat de l’habitual 60% a un 80% en els centres que gestiona aquesta empresa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, Áltima assenyala que en conjunt la demanda dels seus serveis s’ha quintuplicat en les últimes setmanes. La segona funerària amb més presència de mercat a la capital catalana després de Mémora –que també ha quintuplicat demanda– recorda en un comunicat que compta amb 11 forns crematoris i 17 cementiris a Barcelona i entorn.

L’augment de sol·licituds ha comportat que el temps d’espera per incinerar a un difunt ascendeixi ara a 5 dies de mitjana. “Existeix aquesta demora perquè, a part de l’augment en el nombre de defuncions, hem de fer-ho de manera que puguem facilitar l’accés a les persones més pròximes en el moment final del comiat, un dret que estem complint d’acord amb l’ordre establerta per el Ministeri de Sanitat “, indica en la nota el director de serveis funeraris, Josep Ventura.

L’empresa considera que l’augment d’incineracions pot ser degut al fet que “poder tenir les cendres de la persona estimada significa trobar un moment reconfortant, en la mesura del possible”, després d’una mort relativament ràpida i en alguns casos en solitud per les restriccions anticontagi. Més tenint en compte l’actual moment, en què “els comiats es veuen condicionades per les mesures de contenció actuals que no permeten veure el difunt, ni realitzar vetlles ni cerimònies, i es limita l’assistència de persones en l’últim moment”.

Altima afirma poder fer front a aquest moment d’excepcionalitat “gràcies a una operativa que s’ha vist reforçada en recursos i que cada dia es revisa segons les necessitats i previsions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa