Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convoquen una nova contramanifestació per la protesta de Desokupa

Col·lectius com RavalVsVox i les persones que ocupen dels edificis del Kubo i La Ruïna, situats a la plaça de la Bonanova, han convocat una contramanifestació per la protesta que l’empresa Desokupa farà aquest dijous a la plaça d’Universitat. Els col·lectius ho han anunciat a través de les xarxes socials, on també han fet una crida a “defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i els burgesos”. La idea és que la concentració dels col·lectius proocupes i antifeixistes tingui lloc a la plaça dels Àngels a les 20.30 hores. El lema de la protesta “al Raval no passaran”.

L’objectiu és rebutjar “els feixistes i els seus mercenaris”. En el comunicat, a més, han criticat que “l’extrema dreta” vulgui utilitzar “l’excusa” de mobilitzar-se contra les polítiques impulsades per Colau i beneficiar els interessos d’empresaris i lobbies d’estaments privilegiats, entre altres. “Pretenen fer-nos creure que les principals preocupacions de la població són les ocupacions, l’incivisme i la inseguretat”, ha lamentat els col·lectiu, que alhora han dit que els problemes que de veritat preocupen a la ciutadania són l’accés a l’habitatge, les desigualtats i el racisme.

Protesta a Universitat

Unes 400 persones, segons el cos de la Guàrdia Urbana, es van concentrar aquest dimarts a la plaça d’Universitat, al centre de Barcelona, sota el lema ‘Aturem el feixisme’. La manifestació també va ser convocada pels habitants del Kubo i la Ruïna i va reunir altres membres de col·lectius com sindicats d’habitatge, la CNT o la CUP. Els manifestants es van enfilar per la ronda de Sant Antoni envoltats d’un fort dispositiu policial que, segons el Departament d’Interior, complia l’objectiu de garantir el dret a manifestació amb seguretat i sense incidències.

Durant la manifestació, els assistents van denunciar la “instrumentalització partidista” de fenòmens com l’ocupació per part de formacions “populistes” que havien realitzat concentracions davant dels dos equipaments ocupats a la plaça de Bonanova. En un manifest que es va llegir durant l’acte van lamentar que es fes un problema d’aquesta qüestió i no de les seves “causes estructurals” com ara “la pobresa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa