Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dimecres 24 de maig: el dia assenyalat al calendari de la Ruïna

El conflicte veïnal amb la CSO La Ruïna i el Kubo segueix viu i sobre la taula. Des del compte oficial de la casa ocupada de la Bonanova han publicat un comunicat en el qual anuncien la data del judici: el pròxim dimecres 24 de maig. Una data, però, que com detallen en el comunicat ja fa temps que coneixien. Així ho avisen en aquest mateix comunicat “no fos cas que algun oportunista s’atribueixi el mèrit” -referint-se a Desokupa i Cs-.

Segons expliquen, la propietària dels dos edificis, la Sareb, és qui els ha denunciat i que “vol desallotjar els espais de la Bonanova sense tenir cap pla per a ells” i asseguren que aquests espais “ja compleixen una funció social“. De fet, en aquest mateix comunicat afirmen que, segons estimacions, “la Sareb té al voltant de 57.000 propietats buides repartides per tot l’Estat”. També alerten que “no confien gens en la gestió estatal de béns”, per la qual cosa “apostaran per l’acció directa com a eina per aconseguir allò de què ens han desposseït”.

També expliquen que un dels motius per tirar endavant el desallotjament és que no tenen “cèdula d’habitabilitat” -ja que el Kubo són unes antigues oficines-, cosa que des de la Ruïna posen en dubte, ja que afirmen que ells consideren que sí que és habitable. Avisen que no “donaran legitimitat a cap desallotjament”, independentment de si es du a terme a mans de la policia o “d’un grup de matons privat”.

Manifestació a la Bonanova+

Fa poc més d’una setmana, el passat dijous 11 de maig, Desokupa va convocar una manifestació per criticar l’ocupació de la plaça de Bonanova. Una manifestació que culminava el caldo de cultiu que s’ha anat generant durant setmanes per diverses forces polítiques com la liderada per Anna Grau. De fet, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha arribat a acusar Grau de fer “d’altaveu de l’extrema dreta” amb les cases ocupades de la Bonanova per “esgarrapar quatre vots”. Una instrumentació política en campanya que titlla de “matussera”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa