Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Control de temperatura i grups de cinc encapsulats: així reobre una escola bressol
  • CA

Les escoles bressol privades de Barcelona han pogut obrir aquest dilluns després de prop de tres mesos tancades pel coronavirus. “Estem molt il·lusionades i amb moltes ganes de veure els petitons”, ha assenyalat Imma Feliu, directora de l’escola infantil Peggy, al barri de Sant Gervasi. A primera hora, quan els infants s’han trobat la mestra a la porta que, amb mascareta i pantalla, els ha donat la benvinguda, els ha pres la temperatura i els ha fet xafar un drap amb desinfectant: “Feu ‘xip xap’ com en un bassal”. Un dels principals canvis és que s’han encapsulat els grups, amb cinc infants, perquè sempre estiguin amb la mateixa mestra i no es barregin amb els altres, i també s’ha establert un protocol de rentat de mans.

Les escoles bressol privades de Barcelona han obert aquest dilluns coincidint amb el pas de la ciutat a la fase 2 de la desescalada, mentre que el consistori no preveu obrir les municipals fins la setmana que ve, el 15 de juny, i per un període d’un mes, fins al 15 de juliol, segons va avançar divendres passat el Tot Barcelona. L’Associació Catalana de Llars d’Infants calcula que aquest dilluns han reobert un 30% de les 200 escoles bressol privades que hi ha a Barcelona, amb una capacitat mitjana aproximadament del 40%.

Més control

La catifa amb desinfectant i el control de la temperatura a l’entrada són algunes de les mesures que les escoles han establert per a aquesta reobertura, així com grups tancats amb una ràtio de cinc infants, expliquen des de l’associació. Les educadores han de portar mascareta i utilitzar els guants en moments determinats, com per exemple quan han de canviar els infants, indiquen des de la patronal. També demanen que els patis i menjadors estiguin separats.

Una d’aquests centres que ha reobert és l’escola infantil Peggy, amb 25 infants dels prop de 60 que tenen inscrits d’abans del confinament. La idea és que aquesta escola per a infants de 0 a 3 anys estigui oberta fins a finals de juliol i es plantejaran, en funció de la demanda, mantenir-la alguna setmana més a l’agost, com ja feien altres cursos.

Aventura programada

“Vam fer una reunió, un ‘zoom’, per aclarir totes les preguntes que tenien les famílies. És una escola molt petitona i ens coneixement molt. És una mica aventura, però una aventura molt programada, molt pensada i molt treballada”, afirma Feliu a l’ACN sobre què els havien traslladat els dies previs a la reobertura les famílies, que aquest dilluns s’han mostrat molt contentes de retrobar-se entre elles i amb l’equip docent.

La directora assegura que han encarat la reobertura amb “molta il·lusió” després de setmanes d’incertesa, en què no sabien si podrien tornar o no a l’escola aquest curs, i “molts canvis”. Per preparar l’escola, han netejat i desinfectat totes les instal·lacions i han canviat els grups de classe perquè quedessin encapsulats. “Hem intentat que fossin el més semblants possibles, però hem fet canvis en funció de l’horari dels infants, de manera que estiguin amb la mateixa mestra i no es barregin amb els altres nens, ja que si hi ha qualsevol cosa, ens és més fàcil saber quin contacte han tingut”, explica.

Mantenir la distància, complicat

“El més difícil és mantenir la distància, però farem tot el possible. Hem muntat racons a les classes perquè puguin anar jugant separats, tot i que avui és el primer dia i costa”, reconeix la directora. L’equip docent de l’escola porten mascaretes dissenyades perquè siguin “una mica divertides” i el retrobament dels infants amb la mestra no sigui “tan impactant”, tot i que, apunta Feliu, “estan molt acostumats a veure la gent pel carrer que en porta”. “En el moment en què veuen que és la seva professora i comencen a venir els amics, no hi ha cap problema”, afegeix Feliu sobre aquest retrobament a l’escola després de tres mesos i abans de l’estiu.

L’Associació Catalana de Llars d’Infants celebra que el Departament d’Educació permeti a les llars d’infants augmentar la ràtio a 10 per grup a partir de la fase 3. Ara bé, també li demanen que estableixi una ràtio de cara al setembre per poder-se organitzar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa