Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol obrir les bressol del 15 de juny al 15 de juliol
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona preveu reobrir les escoles bressol el proper 15 de juny, és a dir d’aquí una setmana i mitja. Les tornaria a tancar, però, al cap d’un mes: el 15 de juliol. Els plans municipals, però, necessiten encara l’aprovació del Procicat. Així ho explica una carta del gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), Jordi Sánchez Masip, enviada aquest dijous a les famílies usuàries dels 102 equipaments municipals per a nens i nenes de menys de tres anys.

El document, al que ha tingut accés el TOT Barcelona, també indica que els centres oferirien servei de menjador a les famílies que ja en tenien contractat abans del confinament, a diferència del que faran les escoles de Primària.

Per complir la ràtio de 5 alumnes per aula, el consistori recorda en aquesta carta que molts infants quedaran exclosos d’aquest final de curs: “No podrem oferir plaça a tots els infants matriculats i per tant cal establir uns criteris per accedir a les places disponibles”. El gerent recorda que, segons ha establert la Generalitat de Catalunya, tenen prioritat les famílies en què els progenitors “hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo o d’acollir-se a altres mesures de conciliació laboral i familiar”. Així, demana a tots els pares i mares en aquesta situació que si tenen interès en obtenir una de les places disponibles ho manifestin a la seva escola bressol abans del 8 de juny a les 14h.

Extracte de la carta enviada per l’IMEB a les famílies usuàries d’escoles bressol / TOT Barcelona

En cas que sobressin places, diu la missiva, “l’Ajuntament de Barcelona ha resolt que es tindran en compte per a l’accés els criteris de vulnerabilitat social i de família monoparental”. D’aquestes condicions queda exclosa la canalla que presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, com febre, tos, dificultat respiratòria, malestar o diarrea. Tampoc podran anar a la bressol els nadons de menys de 12 mesos i aquells nens i nenes que siguin positius en coronavirus o ho hagin estat en els 14 dies anterior, així com aquells que hagin estat en contacte estret amb positius confirmats o sospitosos. Cal, a més, que estiguin al dia del calendari de vacunació.

Fonts municipals apunten que el dilluns 8, encara que Barcelona entri a la fase 2, la setmana vinent els centres només obriran per fer preparatius. Els infants no tornarien a les aules en cap cas fins al dia 15. Sempre i quan el PROCICAT aprovi el full de ruta municipal, insisteixen.

Oposició de mestres i sindicats

El col·lectiu de mestres Bressol Indignades i 4 sindicats del consistori han posat el crit al cel en un comunicat conjunt per la reobertura dels equipaments aquest mes de juny. Critiquen que s’hagi decidit sense “consens” amb la comunitat educativa i no veuen garantida la seguretat ni dels infants ni dels treballadors. Així, fan una crida explícita a la direcció i personal dels centres perquè “desobeeixin les ordres de reobertura” que els enviï l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa