Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta a les escoles bressol municipals contra Colau
  • CA

Mestres i sindicats s’han posicionat totalment en contra de la reobertura de les 102 escoles bressol de Barcelona. Com ha avançat el TOT Barcelona, el consistori vol obrir-les del 15 de juny al 15 de juliol coincidint amb la fase 2 de desescalada. Un comunicat conjunt del col·lectiu de docents Bressol Indignades i els sindicats CGT, CSC, COS i USTEC-STEs critica que el govern d’Ada Colau hagi decidit reprendre l’activitat d’aquests equipaments municipals al juny sense un “diàleg i treball conjunta amb la comunitat educativa”. “Respon a una decisió política, que ha ignorat la veu de mestres i, educadores, i entitats sindicals”. “Obrir les escoles en pocs dies planteja massa interrogants i ens fa pensar que serem una prova de cara el setembre“, lamenten.

“Demanar a les famílies una declaració de responsabilitat en la qual són elles qui assumeixen el risc ens demostra que no hi ha garanties i posa en evidència que no és segur obrir ara amb presses i poca planificació sense el suport dels equips i els sindicats”, sostenen. Adverteixen al govern barceloní que “el discurs de la conciliació no pot estar per sobre de l’emergència sanitària” i que el retorn a l’escola “ha de suposar el benestar superior de l’infant”, és a dir, que els nens i nens estiguin segur millor a la bressol que a casa.

També recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana mantenir una distància de seguretat superior a un metre, un requisit que veuen “inviable amb infants petits encara que es redueixin les ràtios” a 4 alumnes per aula. També veuen “difícils de garantir” les “mesures d’higiene, prevenció i protecció”. “Fer tornar a l’escola als infants després de 3 mesos de confinament, per poques setmanes i amb presses, és córrer un risc elevat pel que fa al seu benestar emocional i psicològic”, asseguren. “Molts infants es trobaran després de 3 mesos amb una educadora desconeguda”, afegeixen, perquè l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) “deixa a lliure elecció el retorn d’aquelles professionals que es troben en situació de vulnerabilitat”.

Els firmants van més enllà de rebutjar els plans municipals i fan “una crida a les direccions i educadores” perquè “desobeeixin les ordres d’obertura atenent a la responsabilitat d’oferir un entorn segur i saludable per a tothom”. Finalment reclamen a l’Ajuntament que “rectifiqui” i no obri les escoles bressol “fins el curs vinent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa