Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TC ordena investigar les tortures policials al noi de la dessuadora taronja

El Tribunal Constitucional ha ordenat investigar possibles tortures i maltractaments policials a la comissaria de la Via Laietana contra en Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja detingut durant les protestes contra la sentència de l’1-O que va ser absolt el passat mes de juny per falta de proves. Segons informa Alerta Solidària, l’alt tribunal considera que hi ha “sospites raonables de tortures, tractes inhumans o degradants” durant el temps que va estar detingut a la comissaria.

En paral·lel al seu judici per desordres públics i atemptat a l’autoritat amb instrument perillós, Padilla es va querellar contra la Policia Nacional per maltractaments mentre estava sota custòdia policial, però tant un jutjat de Barcelona com l’Audiència Provincial de Barcelona van inadmetre la demanda. La seva defensa va recórrer al TC, que els ha donat la raó i considera que l’Estat té l’obligació d’investigar de manera “efectiva i eficient” qualsevol denúncia de maltractaments sota custòdia policial.

Crítica als jutjats

El TC considera que els dos tribunals que van desestimar la querella tenien suficients instruments per investigar i esclarir els fets denunciats i els retreu que no tinguessin en compte els informes mèdics, el vídeo de la detenció i els diferents testimonis a l’hora de valorar el cas, que a més involucrava un menor d’edat. Alerta Solidària considera que és una victòria que va “molt més enllà del cas d’en Guillem” i espera que serveixi per posar un “gra de sorra” per eradicar les males pràctiques a les comissaries de policia. 

El passat juny un jutjat de menors de Barcelona va absoldre quatre joves independentistes, entre ells en Guillem Padilla, detinguts per la Policia Nacional durant els aldarulls a la Via Laietana el 18 d’octubre del 2019, el mateix dia que el fotoperiodista Albert García també va ser arrestat per empentar un agent i que ara s’enfronta a un judici. El jutjat va considerar que no hi havia suficients proves, ja que cap dels agents els va poder identificar clarament durant el judici.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Chistorreta a octubre 14, 2021 | 12:53
  Chistorreta octubre 14, 2021 | 12:53
  Aquest nano es mereix dues medalles: una per ser el més ximplet de la manifestació i l'altra per si perd la primera. La seva imatge fent el canelo perdurarà....
 2. Icona del comentari de: Groc a octubre 14, 2021 | 13:10
  Groc octubre 14, 2021 | 13:10
  Chistorreta , no cal que t'eforsis per demostrar que ets un gran defensor de la tortura Comportament digna de un faxista
 3. Icona del comentari de: Català a octubre 14, 2021 | 19:02
  Català octubre 14, 2021 | 19:02
  Si. I l'empaperaran per calumnia.

Nou comentari

Comparteix