Desenes de persones s’han concentrat aquest matí davant de la Ciutat de la Justícia per donar suport al fotoperiodista de El País Albert García, acusat d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus a un agent de la Policia Nacional durant les protestes per la sentència de l’1-O a Barcelona el 2019. Segons defensa la fiscalia, el fotògraf va aprofitar que el policia es girava per demanar ajuda i intentar alliberar-se amb una forta empenta que el va desequilibrar.
Diverses entitats, com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comitès professionals i sindicats de periodistes, han denunciat que es tracta d’un “intent més” de silenciar la premsa i han signat un manifest per denunciar un muntatge policial orquestrat per justificar una detenció “injusta, desproporcionada i repressiva”. Segons critiquen, la causa contra García és un “judici a la premsa” i un “atac a la llibertat d’expressió”.

Entre els concentrats hi havia molts periodistes, però també polítics com el regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, o el diputat de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer.
Atestat ple de mentides
Albert García ja va denunciar fa uns dies el “muntatge policial” per intentar encobrir una detenció que “no s’aguantava per enlloc”. El fotoperiodista assegura que l’atestat policial està “ple de mentides” i acusa al jutge de donar-li veracitat sense atendre a les proves que s’han presentat, ja que les imatges enregistrades durant el seu arrest demostren que “en cap cas hi va haver agressió, desobediència o obstrucció”.
El president del Grup Barnils, Enric Borràs, va recordar que el fotògraf anava degudament identificat amb el braçalet i l’armilla que facilitat el Col·legi de Periodistes, un sistema d’acreditacions que en principi hauria de facilitar la feina a la policia per saber qui treballa i qui protesta durant una manifestació, però que a l’hora de la veritat ha convertit la premsa en un “blanc fàcil”.