Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fotoperiodista detingut després de la sentència de l’1-O denuncia un “muntatge policial”
  • CA

El fotoperiodista de El País detingut durant les protestes per la sentència de l’1-O a Barcelona, Albert García, ha denunciat un “muntatge policial” per justificar la seva detenció, que “no s’aguantava per enlloc”. Mig centenar de periodistes s’ha concentrat aquest matí davant de la delegació del govern espanyol a la capital catalana per demanar la seva absolució al judici que se celebrarà la pròxima setmana.

García està acusat d’atemptat contra agents de l’autoritat i de causar lesions lleus a un agent durant la seva detenció, que es va produir el 18 d’octubre del 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria les protestes. El fotoperiodista ha assegurat que la seva detenció es basa en un atestat policial “ple de mentides al qual el jutge ha donat plena veracitat”. García considera que la seva detenció va ser injusta i desproporcionada.

Protesta a Barcelona per reclamar l’absolució del fotoperiodista Albert García / Jordi Borràs

Blancs fàcils

Per la seva banda, el president del Grup Barnils, Enric Borràs, ha recordat que el fotoperiodista estava fent la feina i que anava degudament acreditat amb el braçalet i l’armilla que proporciona el Col·legi de Periodistes. “Haurien de resoldre el problema i, en lloc de fer-ho, l’han agreujat perquè ens convertim en blancs fàcils“.

El mateix Col·legi de Periodistes, el Grup Barnils, els comitès d’Empresa i Redacció de El País i diverses associacions i sindicats de periodistes han denunciat a través d’un manifest que la causa contra García és un “judici a la premsa” i un “atac a la llibertat d’expressió”. També reclamen al ministeri de l’Interior que desautoritzi la versió de la policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa