Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La no consolidació de terrasses retorna carrils de circulació a l’Eixample

Les terrasses que no s’han acabat consolidant a la calçada continuen provocant efectes. Un exemple és, tal com va explicar a la comissió d’Urbanisme la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, que la desaparició d’algunes han provocat que es recuperin carrils de circulació en trams dels carrers de Girona, Sicília, Ausiàs Marc, Bruc i Vilamarí, entre altres.

Per part seva, ERC va denunciar aquesta situació durant la comissió. “Tenim un eix verd a Consell de Cent, i una pila d’eixos grisos a la resta de l’Eixample, aquesta és la realitat per molt màrqueting que hi vulguin posar”, va dir el portaveu republicà a l’Ajuntament, Jordi Coronas. En aquest sentit, va insistir que la decisió de l’Ajuntament de recuperar carrils era incoherent respecte a altres projectes de pacificació i eixos verds. “Mentre parlen molt de pacificar, d’eixos verds i d’eliminar vehicle privat de la ciutat, a la vegada han creat nous carrils”, va firmar Coronas i, alhora, va catalogar la mesura d'”incoherent i contradictòria”. Va afegir que els republicans no entenien que passés això “en un context d’emergència climàtica”.

Per part seva, Sanz va justificar la posició de l’Ajuntament dient que en altres casos la retirada de terrasses s’ha traduït amb la creació de nous trams de carrils bici, que sumen 2,3 km, o aparcaments per a bicicletes i motos. En canvi, en els casos que, per exemple, els trams no eren molt llargs, s’ha optat per recuperar carrils de circulació. “Era el que tenia més sentit”, va assenyalar Sanz.

Un carril menys al carrer d’Entença

Un cas contrari és el del carrer d’Entença, on fa uns dies van començar les obres que eliminaran un carril de circulació. El motiu d’aquesta pèrdua és la creació d’un carril de serveis, que substituirà el de circulació. La idea és que compti amb 48 places d’aparcament per a motos, 35 places d’aparcament per a cotxes, 10 metres de parada de taxi, 66 metres de càrrega i descàrrega i dos contenidors de rebuig i dos més d’orgànic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa