Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Elena diu que el tall de Meridiana serveix de “molt poc” i critica Borràs
  • CA

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha criticat els talls a l’avinguda Meridiana que s’han continuat produint aquest cap de setmana i ha assegurat que serveixen de “molt poc”. En aquesta línia, ha afirmat que l’acció no contribueix “a cap causa” de l’independentisme. “Invito que es faci aquesta reflexió, perquè hi havia un malestar profund al barri, als veïns i als comerciants”, ha dit a El matí de Catalunya Ràdio.

Hi ha hagut un capítol a part per la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al tall de la Meridiana de dissabte. “Em va sorprendre i em va contrariar bastant”, ha arribat a dir, en un evident acte de contenció. Davant la insistència de la periodista Laura Rosel, Elena ha arribat a afegir que “és un error” el que ha fet la segona autoritat del país, desobeint el mateix Govern del qual el seu partit, Junts per Catalunya, forma part, juntament amb ERC, que lidera la cartera de la seguretat i l’ordre públic. “No he parlat amb ella, però ho faré i li diré que crec que era un error la seva presència en aquella manifestació, justament perquè era el dia que el Govern havia decidit el contrari”, ha sentenciat.

La suposada fi -encara continuen- dels talls de la Meridiana té dues motivacions principals, ha exposat el conseller. Per un costat, la jurídica. Elena ha concretat que l’ordre que va dictar s’explica perquè en els últims temps s’han produït conflictes entre grups favorables i contraris a l’acció, “amb l’arribada provocativa de l’extrema dreta”, ha puntualitzat. És per aquest fet que des de la conselleria s’ha prohibit el tall d’aquesta artèria principal de la ciutat i s’ha autoritzat que s’ocupi l’espai que hi ha l’estació de Sant Andreu Arenal, on hi ha una plaça. D’altra banda, Elena ha opinat que, des del vessant polític, no és útil aquesta acció, després de 668 talls, en senyal de protesta per la sentència de l’1-O de 2017.

Elena no ha aclarit si els Mossos d’Esquadra continuaran permetent els talls de la Meridiana, independentment de l’ordre dictada per ell mateix. “Els dispositius [policials] treballen i ho fan de forma proporcional”, ha declarat i ha afegit que els mossos van actuar correctament. “Havien de fer el que han fet”, ha considerat.

Meridiana Resisteix promet més mobilitzacions

Aquest dilluns al matí Meridiana Resisteix ha promès més mobilitzacions com la d’aquest cap de setmana. L’organització ha fet un brevíssim comunicat on han assegurat sentir-se “molt contents de la resposta de la gent”. “Us animem a seguir desobeint”, han afirmat. “Amb nosaltres i totes juntes aconseguirem pressionar el govern de Vichy perquè reaccioni o perdran el poble”, han afegit.

Collboni, contra Borràs

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat aquest dilluns l’assistència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al tall de l’Avinguda Meridiana de dissabte. En una roda de premsa ha dit que el comportament de Borràs “no és de rebut” i ha considerat el gest d’”impropi” i “desafiant”. Collboni considera que tothom hauria de complir la decisió del departament d’Interior, començant pels càrrecs públics. Ha afegit que després de tres anys, els talls han esdevingut “absolutament desproporcionats” al que hauria de ser el dret de manifestació. El tinent d’alcaldia ha reclamat que “cessin” les interrupcions del trànsit a l’avinguda, tot i que no ha detallat si el consistori es planteja prendre alguna mesura al respecte.

Des d’ERC la secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, ha lamentat les accions de Borràs aquest cap de setmana. “Les persones que ostenten responsabilitats polítiques i públiques tan importants com el lideratge del Parlament creiem que haurien de ser absolutament responsables dels seus actes. Sempre i en qualsevol moment. També en la participació d’accions concretes”, ha afirmat Vilalta. “Quan es fa això es perd de vista el perquè de la política i es fa un flac favor a la defensa de per quines coses ha de servir la política”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raül a febrer 14, 2022 | 09:48
    Raül febrer 14, 2022 | 09:48
    A veure Elena si creus que no serveix estàs en el dret de no assistir-hi però prohibir la mani perquè et sembla que no mereix la pena es fatxa. Jo no crec que sigui tan difícil d'entendre la diferència...
    • Icona del comentari de: Realitat a febrer 14, 2022 | 11:08
      Realitat febrer 14, 2022 | 11:08
      No ha prohibit cap manifestacio, nomes ha prohibit que es talli aquest carrer, es poden continuar manifestant a la vorera o a qualsevol altre lloc, inclus els hi ha oferit tallar un altre carrer no tant principal. No t'enteres!
  2. Icona del comentari de: Amén, al pare abat! a febrer 14, 2022 | 10:37
    Amén, al pare abat! febrer 14, 2022 | 10:37
    Es clar! La taula de negociació (sic) serveix molt més. Tú, Elena, estás segur d'haver marxat del PscPsoe?
  3. Icona del comentari de: JordiT a febrer 14, 2022 | 11:16
    JordiT febrer 14, 2022 | 11:16
    Jo crec que per a l espanyolisme es bo aquestes manis. Veins, treballadors, etc aquesta gent cabrejada vota i anar cabrejat a votar... No vull dir res pero el partits extremistes s alimenten d aixo.
  4. Icona del comentari de: Independentista a febrer 14, 2022 | 11:17
    Independentista febrer 14, 2022 | 11:17
    Doncs serveix per a moltes coses. I una d'elles és fer palés què la Generalitat és un zero a l'esquerra.
  5. Icona del comentari de: porca misèria a febrer 14, 2022 | 11:27
    porca misèria febrer 14, 2022 | 11:27
    L'Elena mai va ser un independentista. Quan van anar mal dades, es va replegar per a buscar millors moments. Ara li ha arribat. I ho fa mb aquest Govern que desmantella davant dels nostres ulls l'independentisme ...que els va colocat a on són, avui fa un any! No cal afegir res més!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa