El conflicte dels muntadors d’escenaris del Sònar i la Fira, vist per a sentència

El col·lectiu de 'riggers' i Fira de Barcelona es ratifiquen en les seves posicions

La causa per vulneració de dret de vaga dels riggers que s’ha dirimit aquest dijous al Jutjat del Social número 27 de Barcelona ha quedat vista per a sentència, desprès que el judici s’hagués ajornat dues vegades. El jutge Santiago Vidal ha escoltat els arguments del col·lectiu de muntadors d’estructures aèries d’escenaris, d’una banda, i de Fira de Barcelona, de l’altra, en un conflicte que els enfronta des de principis de juliol. Ambdues parts s’han ratificat en les seves postures. Els riggers es van declarar en vaga dies abans que comencés el festival Sònar als recintes de Fira de Barcelona, i la direcció d’aquesta firma va substituir-los per una altra empresa per poder muntar a temps els escenaris del certamen musical.

El procediment, que enfronta el sindicat de riggers, l’empresa UTE Rigging i Fira de Barcelona s’ha celebrat, així, després de l’acomiadament dels 64 treballadors, que ha tingut lloc aquest dimecres, segons ha exposat l’advocat Quim Español del Col·lectiu Ronda, que exerceix la seva defensa. Español ha acusat Fira de Barcelona de voler allargar el procés perquè UTE Rigging desaparegui i no els pugui readmetre.

El motiu per endarrerir el judici han estat qüestions de caràcter processal relacionades amb un document que el jutge, Santiago Vidal, no ha trobat entre els seus papers, així com l’aportació d’una prova. Español ha criticat que l’ajornament “consolida la dinàmica de vulneració de drets fonamentals” que considera que va començar amb l’inici del procediment. “Continuem sense cap mena d’intervenció per part de ningú, cap administració està prenent cartes en l’assumpte, de manera que demà seran acomiadats”, ha lamentat l’advocat.

Els riggers es troben en vaga des d’inicis de juliol com a mesura per reclamar ser subrogats per l’empresa que havia de resultar adjudicatària de la licitació que va fer Fira de Barcelona per al muntatge de les fires dels pròxims quatre anys. Durant el Sònar, que es va celebrar del 18 al 20 de juliol, la Fira va optar per contractar una altra empresa per evitar la suspensió del festival de música electrònica, un fet que els riggers van portar al jutjat en considerar que s’havia vulnerat el dret de vaga.

Més informació

Nou comentari