Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen tres neonazis per una pallissa a independentistes
  • CA

Tes homes neonazis han estat condemnats a pagar una multa de 690 euros cadascun per una pallissa a tres manifestants independentistes. La condemna s’ha produït aquest dimarts i els fets van tenir lloc el passat 9 de setembre de 2018 a l’L1 del metro, quan els tres neonazis tornaven d’una manifestació contra l’independentisme i es van trobar els tres joves. Un d’ells portava una samarreta en la qual es llegia “Euskal Herria”.

Tal com ha concretat la fiscalia, un dels homes d’ideologia neonazi va increpar el jove de la samarreta dient-li: “indepe de merda, anem a pegar-nos, terrorista” i després el va insultar. La pitjor part de totes va arribar quan va començar a pegar-lo. Els dos altres joves que acompanyaven la víctima van intentar defensar-la. Segons el relat dels fets, dos d’ells van rebre una puntada i l’altre una bufetada. Per part seva, els dos homes que anaven amb l’agressor van empitjorar la situació mostrant un “ànim exaltat”. A més, segons la fiscalia, durant l’agressió els atacants van fer salutacions feixistes i van cridar consignes nazis, com “sieg heil” (“visca, eterna la victòria”).

“Et rebentaré”

Quan la víctima va fugir corrents en el moment que el tren es trobava a l’estació de Navas, el neonazi encara no n’havia tingut prou. “Et rebentaré, maricó de merda”, cridava. Aquella situació no va acabar fins que van aparèixer agents dels Mossos d’Esquadra que anaven de paisà. Les víctimes, però, ja s’havien endut diferents lesions. Una d’elles tenia una contusió a la panxa, l’altra al canell i la darrera a les cervicals.

Aquest dimarts la fiscalia ha dit als tres agressors que si reconeixien ser els responsables de la pallissa i dels insults rebaixaria la condemna que demanava per a ells. Han acceptat i la fiscalia ha passat a demanar dos mesos i 25 dies de presó que, finalment, han acabat amb la multa de 690 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa