Condemnat per robar a un noi després d’insultar-lo i empaitar-lo per fer un petó a un altre home

L'acusat, amb un grup de menors, va furtar un mòbil a la víctima mentre proferia improperis homòfobs

El Jutjat Penal 19 de Barcelona ha declarat culpable un jove de 21 anys per haver robat un mòbil exhibint una navalla i abraonant-se amb expressions homòfobes després que el noi que va patir el furt fes un petó per saludar un altre home. Els fets van ocórrer a la cantonada de passeig de Gràcia amb plaça Catalunya el 2018, quan l’autor dels fets i altres joves menors d’edat van escometre amb empentes a la víctima mentre li deien “maricón de mierda, segons recull la sentència.

Aprofitant els cops que li propinaven, l’acusat va sostreure a l’agredit un telèfon, model Iphone 6. A l’adonar-se que li estaven robant, la víctima s’hi va tornar recriminant que li haguessin tret el mòbil. Aleshores, el processat va amenaçar-lo amb una navalla i li va instar que es marxés d’allà. A continuació, el grup d’agressors va fugir. Una patrulla de Mossos va acabar detenint l’infractor amb els menors, però la víctima -que no va patir lesions- no va aconseguir recuperar el telèfon.

L’acusat ha tancat un acord amb Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació abans d’arribar a judici per rebaixar la petició de pena de cinc anys a dos. El noi, que ha admès els fets, no ingressarà a presó, a canvi de fer treballs en benefici de la comunitat i sotmetre’s a un procés de reeducació d’igualtat de tracte i no discriminació. El condemnat sí que haurà d’indemnitzat l’afectat amb 700 euros pel cost del mòbil i per danys morals. Tampoc podrà apropar-se durant dos anys a menys d’un quilòmetre al domicili de la víctima i els llocs que freqüenti.

Més informació

Nou comentari