Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença el període d’al·legacions sobre el futur de Can Batlló
  • CA

La comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte per al futur parc de Can Batlló, al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. Segons un comunicat del consistori, a partir d’ara s’obre el període d’exposició pública perquè la ciutadania pugui consultar-lo i presentar-hi al·legacions. El projecte preveu, en la seva primera fase, naturalitzar 26.000 metres quadrats de verd. La voluntat de l’Ajuntament és adjudicar i començar els treballs d’urbanització entre finals del 2021 i principis del 2022. La durada prevista de les obres és d’uns catorze mesos.

La inversió per a aquesta primera fase és de 12,3 milions d’euros. D’aquests, 5,2 els aportaran els propietaris de les parcel·les privades de l’àmbit. La urbanització del parc consistirà de recrear camins i vials amb diferents usos i destaca la plantació d’un gran bosc per separar l’espai privat dels edificis i l’espai públic del parc. A més, s’inclourà un camí d’aigua que recorrerà tot el parc, des de la franja del carrer de la Constitució fins a la Gran Via de les Corts Catalanes.

Quant a la combinació de patrimoni i verd, les façanes dels blocs 9 i 12, actualment en procés de demolició, es conservaran per integrar-les com a elements de jardí, instal·lant-hi a l’interior les pistes esportives i jocs infantils, respectivament, i obrint-les com a espai de pas i trànsit. Alhora, s’instal·laran sistemes per al creixement de plantacions enfiladisses als espais interiors, a pilars, i parets.

A més, la gran esplanada central es configurarà com un prat arbrat amb camins i amb una vegetació més baixa perquè es puguin seguir veient les façanes de naus rehabilitades.

Segona fase

La segona fase d’execució de la urbanització del parc correspon al conjunt de vials i places i es durà a terme un cop hagin finalitzat les diferents rehabilitacions i construccions en el si del recinte. Per a aquesta segona fase, el projecte preveu una segona àrea de jocs infantils, un skatepark, un espai amb un amfiteatre i una font ornamental. Incloent les dues fases d’execució del parc, la inversió prevista total serà de 24,8 milions d’euros.

Més notícies
Recreació virtual del futur parc de Can Batlló / Ajuntament de Barcelona
El parc de Can Batlló tindrà un gran bosc i un camí d’aigua
Notícia: El parc de Can Batlló tindrà un gran bosc i un camí d’aigua
Comparteix
Les obres d'urbanització començaran a finals del 2021 o a principis del 2022
Can Batlló torna a burxar l’Ajuntament perquè es comprometi a la rehabilitació
Notícia: Can Batlló torna a burxar l’Ajuntament perquè es comprometi a la rehabilitació
Comparteix
La plataforma 'Can Batlló és pel Barri' reclama que "els compromisos no quedin només en paraules ni en fotos per la premsa"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa