Comença el desmuntatge del mercat de l’Abaceria per retirar-ne l’amiant

L'Ajuntament de Barcelona comença a muntar les bastides per retirar les fibres tòxiques

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimarts el desmantellament del mercat de l’Abaceria per retirar l’amiant i ha començat a muntar les bastides en les dues naus laterals del mercat. El procediment de retirada de les plaques de fibrociment es farà en confinament, amb una bombolla que s’anirà instal·lant per parts, es retiraran les plaques de sostre de les naus laterals i el desmuntatge es farà en tres fases.

A la primera, s’aixecaran bastides al llarg de tota la façana de Travessera de Gràcia i al carrer Puigmartí, que es tancaran amb altres bastides que es col·locaran dins de l’estructura de la nau central a través de les finestres de les parets, i per sobre s’han de confinar amb una làmina de polipropilè.

A l’interior d’aquestes dues bombolles es col·locaran uns sistemes d’extracció d’aire per evitar que les partícules de fibrociment puguin sortir a l’exterior: la primera que es desmuntarà serà la nau lateral de Travessera de Gràcia i la segona la del carrer Puigmartí.

En una tercera fase, es col·locaran bastides en les naus laterals fins a l’altura de la nau central, per poder cobrir i confinar la nau principal. Un cop fet aquest confinament i la instal·lació dels depressors, es retiraran les plaques de fibrociment de la nau central en tres subfases.

Més informació

Nou comentari