Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com han canviat les pràctiques dels bombers de Barcelona en 100 anys?
  • CA

Els canvis tecnològics, la modernització en els instruments de feina i, sobretot, l’augment de les mesures de seguretat han fet alterar el treball diari del cos de Bombers de Barcelona. Així, el proppassat cap de setmana alguns bombers han estat realitzant pràctiques de rescat a la Vall d’Hebron en un talús pels casos d’operacions en llocs de difícil accés. Concretament, es tractava d’un simulacre de maniobres per a l’estabilització i extracció d’un hipotètic accidentat. 

Bombers de Barcelona fent pràctiques a Vall d’Hebron / Bombers de Barcelona

Major risc al Parc de la Ciutadella a principis del segle XX

Res a veure amb allò que feien els seus predecessors a principis del segle XX en un altre racó de la capital catalana. El 1919 els exercicis de risc a la torre de pràctiques del Parc de la Ciutadella eren realment arriscats, a molts metres d’alçada i molta menys seguretat pel que fa al material tal i com es pot percebre en la il·lustració compartida al compte de Twitter del propi cos de bombers de Barcelona. A més dels que passaven d’una banda a l’altra a través de la corda, n’hi havia molts enfilats a diferents punts de la torre.

La imatge en blanc i negre, de 1919, és una de les que s’inclouen al llibre ‘Imatges i records Bombers de Barcelona’, un recull gràfic que comprèn el període entre 1890 i 1932 i ensenya l’avenç tecnològic del Servei d’Extinció d’incendis de la capital catalana entre finals del segle XIX i el primer terç del XX.

Rescats de tot tipus més enllà dels incendis

A banda de l’extinció de focs i de les alertes pel risc d’incendi derivades de la calor, últimament els Bombers de Barcelona han realitzat diversos rescats com ara el d’un gos abandonat a l’interior d’un pis de Sant Martí o bé el d’un veí de l’Eixample que havia patit un ictus, pel qual van necessitar una escala de grans dimensions per evacuar-lo per la façana de l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa