La Guàrdia Urbana de Barcelona va rescatar aquest dimecres un gos que havia estat abandonat a l’interior d’un pis del districte de Sant Martí. En l’operatiu hi van participar també efectius dels Bombers de Barcelona, que van permetre culminar amb èxit l’alliberament de l’animal atrapat.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní, l’avís sobre la possible presència d’un gos abandonat en un pis del districte barceloní de Sant Martí el va donar l’Oficina de Protecció dels Animals (OPAB) de l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquesta informació, agents de la Guàrdia Urbana van personar-se al domicili indicat pels professionals i amb la col·laboració d’efectius dels Bombers van poder rescatar l’animal que hi havia a l’interior.

Després de constatar la situació en la qual es trobava el gos, el cos policial barceloní ha engegat una investigació sobre el cas per determinar si el seu propietari podria haver comès un delicte de maltractament animal. Els efectius policials van intervenir el gos, que ja ha estat posat a disposició de les autoritats competents.

Dos casos d’abandonament durant l’agost

Durant el passat mes d’agost, la Guàrdia Urbana va haver d’intervenir almenys en dues ocasions per rescatar dos gossos que havien estat abandonats en pisos de la capital catalana. El primer dels casos va tenir lloc a principis d’agost, quan els efectius van alliberar un cadell que es trobava lligat sense aigua ni menjar en un pati interior de Nou Barris. Els efectius van acudir al lloc alertats pels veïns de la zona, que denunciaven que feia dies que ningú acudia a alimentar o comprovar l’estat de l’animal.

El segon cas conegut es va produir només uns dies després, quan un grup d’agents van rescatar un gos que havia estat abandonat a l’interior d’un pis del districte de Ciutat Vella. Els agents van acudir al domicili després de rebre l’avís que hi podria haver dins de l’habitatge un animal sense cap mena de supervisió i sense que ningú comprovés el seu estat, i van poder constatar les condicions d’insalubritat en les quals es trobava no només el gos, sinó l’habitatge en si mateix. De fet, els agents van poder confirmar que al domicili no hi estava residint actualment ningú.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna Maria Soler a setembre 10, 2022 | 22:38
    Anna Maria Soler setembre 10, 2022 | 22:38
    A veure si posen als propietaris a la preso, si no el volante que el portin a una protectora, pero deixarlo tancat, que pot morir de gana, sed, calor etc, es inhumano i hauria de ser castigat severament. Mentre no es posin castics forts, aniran passant aquestes salvatjades. Felicitats als guardias per salvarlo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa