Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Espectacular rescat d’un veí de l’Eixample que havia patit un ictus
  • CA

Els Bombers de Barcelona van protagonitzar aquest dissabte un espectacular rescat al districte de l’Eixample. Els fets van tenir lloc al vespre, quan els efectius d’emergències van acudir a un bloc de pisos del carrer Urgell per evacuar un veí que havia patit un ictus.

Segons la informació facilitada per les autoritats, quatre dotacions dels Bombers van personar-se a un edifici del carrer Urgell pocs minuts després de les nou del vespre del dissabte, quan es va rebre l’avís que hi podria haver una persona inconscient a l’interior d’un dels pisos. Els efectius desplegats van accedir a l’habitatge en qüestió i van localitzar un veí inconscient amb símptomes d’haver patit un ictus que necessitava atenció mèdica urgent.

Evacuació a contrarellotge

Un cop localitzat el veí, els membres del cos d’emergències barceloní van dissenyar ràpidament una estratègia per poder evacuar-lo amb celeritat a un centre hospitalari de la capital catalana. Els bombers van optar per treure l’afectat del pis a través de la façana principal de l’edifici utilitzant una escala automàtica de grans dimensions.

L’evacuació va ser tot un èxit i el veí va poder ser traslladat ràpidament a un centre sanitari pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) desplegats al lloc dels fets. En l’operació també hi van col·laborar diversos efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Rescat d’una persona amb el fèmur trencat

Aquest no ha estat l’únic rescat que han protagonitzat els Bombers de Barcelona en les últimes 24 hores. Efectius del cos d’emergències barceloní també han evacuat aquest diumenge al matí una persona amb una fractura de fèmur que impedia que pogués sortir del domicili pel seu propi peu.

Els fets han tingut lloc al carrer Vidal i Guasch del districte de Nou Barris i la persona afectada ha estat atesa en un primer moment per l’equip de sanitaris dels Bombers. Després ha estat traslladada per efectius Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa