El benestar dels aproximadament 90.000 coloms de Barcelona s’ha vist “beneficiat” pel període de confinament provocat pel coronavirus, segons expliquen fonts de l’àrea de benestar animal de l’Ajuntament de Barcelona a Europa Press. En no rebre menjar de particulars, “no s’incrementa la densitat natural de coloms i, com a conseqüència, tampoc ho fan les agressions físiques entre elles ni la transmissió de malalties”, a més de millorar les seves condicions físiques.

Si es mantingués l’alimentació de particulars durant el confinament –amb poca presència de persones al carrer–, la mortalitat entre la població de coloms “s’incrementaria a l’estiu a causa d’una explosió demogràfica”. A més, el retorn a la normalitat serà diferent per als coloms de la ciutat perquè a l’estiu rebran menys aliment davant “la baixada de turistes”, que donen la meitat de l’aliment que aquests animals reben de particulars. Des del consistori auguren que si els coloms han canviat la pauta d’activitat diària de cerca d’aliment als espais verds de la ciutat, la mantindran.

Desconcert

La falta d’alimentació que reben de les persones “ha pogut generar cert desconcert” entre els coloms a l’inici del confinament, però els dominants de la colònia han guiat la resta en la cerca de menjar en espais verds. El colom “no és una espècie que requereixi la intervenció humana per alimentar-se”, per la qual cosa, si el menjar dins de Barcelona fos insuficient, es desplaçarien fora del nucli urbà per alimentar-se, i a la primavera creix la disponibilitat d’aliment natural.

A més, des que es va decretar l’estat d’alarma l’Ajuntament ha mantingut el tractament de pinso amb nicarbazina en els 51 punts repartits per la ciutat per controlar la població de colomes –ocasiona una alteració reversible de la reproducció–.

Més notícies

El veto a les veces no redueix l’alimentació de coloms a plaça Catalunya

Notícia: El veto a les veces no redueix l’alimentació de coloms a plaça Catalunya
Comparteix
Veïns i turistes recorren a alternatives inadequades pels ocells, com arròs, pipes o fins i tot patates fregides, que minen l’eficàcia del pinso esterilitzador
Notícia: El veto a les veces no redueix l’alimentació de coloms a plaça Catalunya - Mobile
Un dels coloms disparats per l'home. | FAADA

Denuncien un home que disparava coloms amb un fusell de perdigons

Notícia: Denuncien un home que disparava coloms amb un fusell de perdigons
Comparteix
Una veïna el va fotografiar mentre disparava des de la terrassa de casa
Notícia: Denuncien un home que disparava coloms amb un fusell de perdigons - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa