‘Collejaman’: l’home que clava calbots a suposats carteristes per gravar-ho en vídeo

Un compte de Twitter anomenat Viriato de Tabarnia II llança una campanya per difondre les imatges i presentar-ho com una "iniciativa ciutadana"

El fenomen de les patrulles ciutadanes​ i els grups de ciutadans autoorganitzats per denunciar casos de delinqüència a Barcelona ha arribat aquest dissabte a un extrem que seria esperpèntic si no fos perquè implica agressions físiques a persones seleccionades per un suposat justicier.

Es tracta d’un individu que el compte de Twitter Viriato de Tabarnia II ha donat a conèixer amb quatre vídeos. L’ha batejat com a Collejaman. Les imatges mostren els moviments d’un home que recorre la Rambla i carrers de la rodalia clavant calbots a suposats carteristes, els quals es queden astorats i són escridassats mentre se’l miren amb cara de desconcert. Els exigeix a crits que marxin de la zona on són i ells fugen del seu costat per evitar que els pegui més.

Segons fonts de l’associació Amics de la Rambla –a la qual difícilment se li escapa res del que passa al passeig–, mai havien sentit parlar d’aquest home fins avui. De manera que tot indica que no es tracta d’un espontani que imiti –amb exageració– els mètodes dels grups que persegueixen carteristes al metro, sinó  que més aviat una posada en escena per gravar els vídeos.

El fil de Twitter que els difon desafia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, a “instruir els Mossos i la Guàrdia Urbana en aquest art” de foragitar suposats furtadors a mastegots. Tot plegat, una sàtira que s’executa clavant calbots a les persones que tria, de les quals no hi ha cap prova sobre si realment són carteristes o no, al marge del fet que el mètode aplicat per Collejaman està totalment fora de la llei.

 

Més informació

Comentaris

    Capità Olives 23/09/2019 9:51 am
    Eels 'Harry el Sucio' a la vida real acaben menjant el mateix que reparteixen. Em fa que aquest és un 'todoporlapatria' sense cervell...

Nou comentari