Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós reclama la tercera dosi per als sanitaris davant l’increment de casos
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha tornat a demanar al departament de Salut que vacuni el personal sanitari amb la tercera dosi per protegir els hospitals i els centres d’atenció primària del nou rebrot de casos de Covid-19. Padrós ha recordat que el personal sanitari es va vacunar fa molts mesos i que estan “molt exposats” en un escenari d’incertesa per l’increment de positius que s’està registrant a tot el país.

Padrós ha assegurat que “cal reforçar l’escut protector de la societat” per preparar l’arribada de l’hivern, que es preveu especialment dur per l’augment “d’infeccions respiratòries que tornaran a tensat els centres” i obligaran a reprogramar visites i intervencions. El president del Col·legi de Metges ha demanat “responsabilitat i paciència” als ciutadans i ha animat a tothom que no s’hagi vacunat a demanar cita tan aviat com sigui possible.

Els epidemiòlegs han alertat que la vacunació és la millor eina que hi ha ara mateix per aturar un nou rebrot, tot i que insisteixen que amb això no serà suficient per arribar a la immunitat de grup i que, per tant, caldrà mantenir l’ús de la mascareta en interiors durant molt més temps.

Vacuna obligatòria?

La federació d’entitats que treballen en persones amb discapacitat intel·lectual Dincat ha insistit a reclamar que la vacuna sigui obligatòria per a tots els professionals sanitaris que treballen amb persones de risc. La federació vol que el Govern de la Generalitat faci una reforma legal per establir la seva obligatorietat, ja que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen més risc de contraure el virus.

Moltes tenen patologies associades que encara els fan més vulnerables i tenen més dificultats per seguir les mesures d’higiene bàsiques o per mantenir la distància social necessària per evitar contagis. El director de Dincat, Carles Campuzano, considera que fer obligatòria la vacunació entre els professionals sanitaris és “necessària” per garantir la protecció de les persones a qui acompanyen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lurdes a novembre 16, 2021 | 13:42
    Lurdes novembre 16, 2021 | 13:42
    I la resta de la gent, aquesta podria ser voluntaria fent previament la petició per la meva salud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa