Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni: “Vull reconèixer l’aportació de Valls per a la consecució d’aquest govern”
  • CA

Jaume Collboni no s’oblida de qui ha aportat el seu gra de sorra –en aquest cas crucial– per aconseguir que s’hagi format un govern entre Barcelona en Comú i el PSC, anunciat aquesta mateixa setmana. “Vull reconèixer explícitament l’aportació de Valls per a la consecució d’aquest govern”, ha expressat en una entrevista a El Periódico. Sobre la repetició de l’acord que va fracassar el mandat anterior, el líder socialista ha subratllat que ara “és una nova etapa” i que “l’alcaldessa és la mateixa però el govern és nou”.

En aquest sentit, ha destacat que ara tenen 18 regidors i estan molt més pròxims a la majoria necessària per aprovar grans mesures. Preguntat sobre els canvis a l’equip dels comuns, i sobre si s’havia quedat sense enemics amb els adéus de Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Gala Pin, Collboni ha aguantat l’embat: “Tinc molt bona relació amb tots tres”.

En relació bal nomenament d’Albert Batlle com a regidor responsable de Seguretat, el líder del PSC barceloní ha remarcat que sap que revertir els problemes de seguretat “no serà fàcil” i que no es resoldrà “en 15 dies, com assegura l’extrema dreta”, però que Batlle hi invertirà “temps i determinació”. Sobre el top manta, en concret, ha apuntat que “no es pot conviure amb la cronificació de l’explotació laboral. Cap persona progressista i demòcrata ho pot”. Per això, ha destacar qu la reinserció laboral dels venedors ambulants “és l’alternativa”.

De cara al nou mandat, ha assegurat que, per lògica progressista, el primer partit a qui buscaran a l’hora d’assolir polítiques d’esquerres serà ERC. I, de la mateixa manera, preguntat pel malestar d’alguns sectors del comerç barceloní, Jaume Collboni ha volgut enviar el missatge que “Barcelona és amiga de l’activitat econòmica”. Per “combatre les desigualtats”, “la mesura de l’èxit de les nostres polítiques econòmiques serà la quantitat d’empreses i llocs de treball de qualitat que es creïn a Barcelona”. 

Hores abans, a la clausura de l’Escola d’Estiu, el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, havia demanat també avui que els municipis catalans assumeixin “com a propis els reptes del canvi climàtic”, sobretot a les grans ciutats com la capital catalana, i que la transició ecològica sigui justa i també contribueixi a la reducció de les desigualtats socials.

Més notícies
Crítiques veïnals a les mesures contra la contaminació per ser massa toves
Notícia: Crítiques veïnals a les mesures contra la contaminació per ser massa toves
Comparteix
El col·lectiu Eixample Respira denuncia que les inciatives anunciades pel nou govern BComú-PSC són "insuficients" i estaven "ja previstes"
La CUP assegura que el pacte Colau-Collboni impedirà les polítiques transformadores
Notícia: La CUP assegura que el pacte Colau-Collboni impedirà les polítiques transformadores
Comparteix
Són especialment crítics amb la designació d'Albert Batlle com a tinent d'alcalde de Seguretat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa