Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol que es pugui circular per l’àrea metropolitana a partir de dilluns que ve
  • CA

Es habitants de la primera corona metropolitana han de poder circular entre municipals tan aviat com sigui possible, segons l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que considera que aquest horitzó s’ha de situar en l’1 de juny, dilluns de la setmana que ve. Ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns al matí per presentar el programa extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i joves que ha previst l’Ajuntament per a aquest any de Covid-19, ja que es preveu que molts menors no podran marxar de vacances.

Segons Colau, s’ha de tenir en compte que Barcelona i les ciutats amb què limita, com per ara l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, a les quals arriba al metro, fa que “molta gent estigui pendent” d’aquesta novetat en la mobilitat de la desescalada. “Quan vas amb metro, canvies de municipi sense ni tan sols saber-ho i hi ha molta gent que hi té familiars propers sense poder-los visitar”, ha al·legat.

“Avui la conselleria s’està reunint amb ajuntaments de l’àrea metropolitana. Nosaltres ja vam traslladar la setmana passada que hi ha una regió única de facto, és una realitat social, econòmica i de mobilitat, que és tota la regió metropolitana”, ha subratllat Colau. “La conselleria va demanar uns dies per atendre la complexitat del cas i parlar-ne amb tot el territori, però sí que hem demanat que com a màxim dilluns que ve estigui aclarida la unificació d’aquestes àrees, la majoria dels ajuntaments ens hem expressat a favor de reconèixer aquesta realitat metropolitana. Esperem que es resolgui aquesta qüestió”, ha afegit.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que s’està treballant per fer aquest pas. “Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit”, ha dit. També ha explicat que s’ha estudiat amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la resta de municipis quines conseqüències pot tenir unificar les tres zones metropolitanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa