Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut estudia permetre moure’s dins la Barcelona metropolitana “de cara a la setmana que ve”
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que s’està analitzant la possible unificació de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud en una única regió sanitària “de cara a la setmana que ve“. “Ho estem estudiant i valorant”, ha afirmat Vergés. La mesura aniria encaminada sobretot perquè els ciutadans de Barcelona i rodalies puguin ampliar el seu radi de mobilitat, ja que en fase 1 i 2 encara es circumscriu únicament a la pròpia regió sanitària.

“Estem treballant aquesta proposta i s’està parlant amb totes les institucions i ajuntaments implicats, no només el de Barcelona”, ha precisat la consellera de Salut. “Si la tendència és prou bona per avançar en les fases de desconfinament, ens ho plantejarem de cara a la setmana que ve”, ha avançat Vergés.

Petició per carta del PSC

De fet, al matí una trentena d’alcaldes del PSC de municipis metropolitans havien demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que avalés la creació d’un “àmbit comú de mobilitat de cara a la propera setmana”. Entre els firmants de la carta hi ha el tinent d’alcaldia Jaume Collboni i la diputada socialista i exregidora Assumpta Escarp.

Argumenten que les poblacions de la metròpoli comparteixen “realitat socials, econòmiques, administratives i estratègiques” i que la restricció a la capital catalana seria un greuge respecte a la llibertat de moviments a tota la província de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa