Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajuntament i Generalitat es reuneixen per valorar si els barcelonins podran desplaçar-se a altres ciutats
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat avui una reunió amb el govern de la Generalitat per valorar si s’acorda la reactivació de la mobilitat per motius d’oci entre les regions de Barcelona, la metropolitana sud i la metropolitana nord. Hores abans, la consellera de Salut, Alba Vergés, havia apuntat que s’ho estaven plantejant, però Colau ha aclarit que una reunió que se celebrarà “aquest vespre” ajudarà a resoldre la posició de totes les administracions implicades. “És un tema complex”, ha insistit.

La dificultat de la decisió rau en l’objectiu d’evitar aglomeracions, ha remarcat. Ara bé, no queda clar quina de les dues opcions és la mes adient per aconseguir-ho. Segons Colau, existeix “el risc que pugui haver-hi aglomeracions si es fan desplaçaments per oci en determinades zones de l’àrea metropolitana si s’obre la mobilitat”, però “també existeix el risc que hi hagi aglomeracions a Barcelona si no es permet”. Davant d’aquest complicat equilibri, la líder de Barcelona en Comú ha insistit que es tindrà en compte l’opinió de tots els municipis implicats, així com del govern català.

Ara per ara, ha desestimat valorar quan es demanarà passar a la fase 2. Sobre aquesta possibilitat, només ha esmentat que “si tot va bé”, el 8 de juny seria la data indicada perquè Barcelona pugui avançar a la segona fase del desconfinament, quan ja es permet el bany recreatiu i prendre el sol. A més, ha apuntat que poden haver-hi canvis les pròximes setmanes en aspectes com les franges horàries. Ada Colau ha explicat que una de les idees amb les que s’està treballant amb la Generalitat és “que les franges puguin canviar” per adaptar-les a l’horari i les temperatures de l’estiu.

L’alcaldessa també ha reclamat responsabilitat a la ciutadania per evitar concentracions quan veuen llocs amb una gran concurrència i ha demanat un esforç extra per “protegir la població més vulnerable, com és la gent gran”. En aquest sentit, ha proposat deixar el carrer prioritàriament a aquest col·lectiu durant “les seves franges horàries” perquè puguin “passejar amb tranquil·litat”.

Un altre dels temes recurrents durant la roda de premsa ha estat la valoració de les imatges enregistrades aquesta setmana en què es veia la platja barcelonina plena a vessar de persones prenent el sol. “No ens agraden aquestes imatges” i “no s’han de produir”, ha comentat. En aquest sentit, ha demanat “responsabilitat col·lectiva i prudència” i ha advertit que, si no s’avança en la bona direcció s’hauran de fer “passes enrere”. Encara en relació a l’ús de les platges, l’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament no vol “posar policies cada dos metres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa