El tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha reconegut en declaracions a ‘El Món’ que el Govern d’Ada Colau manté “sobre la taula” el propòsit de canviar el nom del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, tenint en compte el passat franquista de qui va ser el president del Comitè Olímpic Internacional (COI). Es tractaria d’una nova mesura del consistori per esborrar de la ciutat qualsevol element d’homenatge a persones amb vincles amb la dictadura franquista.

La mesura no passa de ser per ara una declaració d’intencions amb dificultats per avançar perquè no existeix consens entre una majoria suficient que faci possible el canvi.

No hi ha prou suport encara

Asens ha assenyalat que hi ha “una sèrie de forces” amb les quals s’ha construït “una certa complicitat” en aquesta qüestió però han trobat reticències del PDeCAT: “La lectura que fan és que l’esport s’ha de deixar de banda perquè hi ha figures com les de Samaranch que han contribuït a l’olimpisme de la ciutat i la seva figura esportiva hauria d’estar per sobre d’altres qüestions que taquen el nom del personatge”.

El tercer tinent d’alcaldia discrepa de la posició del PDeCAT perquè l’equip de Govern considera que les dues vessants estan interrelacionades: “És molt difícil diferenciar la figura política de l’esportiva, però tampoc podem fer determinats avenços si no tenim consens en el plenari”.

Una mesura que ve de lluny

El juliol de 2016 l’equip de Colau va retirar una escultura per Samaranch al consistori, de l’escultor Joan Mora. La mesura va rebre crítiques de l’oposició que en va demanar el seu retorn, aconseguint que la peça tornés a l’edifici consistorial però sens una inscripció amb el nom de Samaranch. Per Asens aquesta va ser “una petita victòria” i afegeix que “evidentment” no renuncien “a més victòries en el futur”, com seria eliminar el nom de Samaranch del Museu de l’Olimpisme.

La correlació de forces a l’ajuntament ara per ara no permet tirar endavant en aquesta guerra, on Barcelona en Comú es podria quedar en solitari amb la CUP. “No estem en condicions de guanyar, som un govern en minoria i quan volem fer determinats passos necessitem aliances àmplies”, admet Asens, apuntant que “la complicitat d’ERC” és la clau per guanyar aquesta batalla.

Més notícies

El Tsunami Veïnal protesta contra la inacció de Colau

Notícia: El Tsunami Veïnal protesta contra la inacció de Colau
Comparteix
La gestió de la crisi de inseguretat i incivisme a Ciutat Vella divideix el moviment veïnal i s’escampa a altres districtes
Notícia: El Tsunami Veïnal protesta contra la inacció de Colau - Mobile

Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl

Notícia: Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl
Comparteix
L’escassetat de terrenys per construir habitatges posa a prova la resistència de la ciutat davant un mercat immobiliari que segueix a l’alça
Notícia: Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl - Mobile

El futur del [email protected]: menys empreses i més habitatge protegit

Notícia: El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit
Comparteix
El pacte, que compta amb el vistiplau de tots els actors implicats en el pla urbanístic, promou la sostenibilitat i el lloguer assequible
Notícia: El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit - Mobile

Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més

Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més - Mobile

Nou comentari

Comparteix