Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau torna a demanar que Barcelona passi a la fase 3 el més aviat possible
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern que Barcelona passi a fase 3 el més aviat possible i ha apuntat que veu “problemàtic” que el canvi de fase coincideixi amb Sant Joan. En una entrevista a Rac 1, Colau ha argumentat que les dades a la capital catalana són positives i equiparables a altres territoris en fase 3. A més, ha assenyalat que en la recta final de la desescalada es van perdent els matisos i “la gent ja no sap si està en fase 2 o 3”.

En aquest context, l’alcaldessa ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi “canviat d’opinió” i ara el Govern tingui previst demanar-ho per als pròxims dies. “És de sentit comú, no crec que hi hagi polèmica política en això”, ha afegit.

En relació a la situació de les platges de la ciutat d’aquest cap de setmana, el primer en què es permetia el bany, l’alcaldessa ha respost que no creu que es cometessin moltes il·legalitats i ha fet una crida a la prudència. Segons Colau, la gran majoria dels ciutadans responia bé a la informació que donava la Guàrdia Urbana i entenia la situació. I ha assenyalat que diumenge hi va haver una ocupació inferior i que es va regular millor.

Multes a la platja

Preguntada per si la Guàrdia Urbana serà més exigent a les platges posant multes, Colau ha respost que seguiran fent la feina que han estat fent durant el confinament, que té més a veure amb donar informació, la pedagogia i l’acompanyament. “Cada vegada que hi ha noves normes, tothom necessita un temps d’adaptació. Ho està fent amb pedagogia i la gent respon. La Guàrdia Urbana seguirà fent aquest acompanyament”, ha afegit.

Una altra cosa, segons Colau, és que hi hagi algú concret que es nega de manera “molt flagrant” i de manera reiterada a complir les normes, llavors es pot produir una sanció però ha volgut remarcar que això pot passar a les platges o a qualsevol lloc. Pel que fa al tancament de les platges de Barcelona per Sant Joan, Colau ha defensat que és “el més responsable” perquè no és viable fer un control al llarg de la nit i evitar aglomeracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa