L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cancel·lat la festa de Cap d’Any davant l’augment de contagis. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda, en una roda de premsa a la patronal Foment del Treball, on ha criticat les restriccions anunciades pel Govern català com a resposta a les queixes dels representants econòmics presents a l’acte. L’espectacle previst a l’avinguda Maria Cristina i al davant de la font de Montjuïc, per tant, no es farà. Aquest dimecres l’executiu barceloní es reunirà per posar ordre al conjunt d’activitats previstes per les festes de Nadal. Les mesures que ha plantejat la Generalitat fan impossible fer cap mena de celebració a partir de la 1 h de la matinada, sempre que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aprovi les accions.

A més, la cavalcada de Reis es troba en suspens, pels mateixos motius. “Haurem d’esperar”, ha dit, a través d’una roda de premsa. L’alcaldessa de Barcelona ha criticat a la Generalitat de Catalunya per “manca de previsió” a l’hora d’aplicar mesures restrictives, davant l’auge de contagis del coronavirus. En aquest sentit, Colau ha assegurat que la decisió del Govern és “precipitada”. “Sorprenen que siguin mesures tan restrictives, sense fases intermèdies”, ha considerat. L’alcaldessa ha reprovat al Govern que no hagi aplicat mesures abans, quan els indicadors de la pandèmia ja anaven a l’alça.

Amb la instauració del toc de queda d’1 h a 6 h i la reducció de l’aforament en la restauració, el món de la cultural i els gimnasos, tal com va anunciar la Generalitat aquest dilluns al vespre, s’impossibilita l’oci nocturn. De totes maneres, aquestes són mesures que primer haurà de validar el TSJC. Si finalment s’aproven, via judicial, entrarien en vigor la nit de dijous a divendres. És per això que Colau ha volgut donar el seu “ple suport” als sectors afectats, “especialment a l’oci nocturn i la restauració”, ha dit. Dos sectors que han denunciat, també, que les restriccions són “irresponsables”. En aquesta línia, l’alcaldessa ha demanat a la Generalitat que “sigui molt més àgil a l’hora de concretar les mesures de suport” als sectors afectats.

Comentaris

  Ricard Desembre 21, 2021 | 19:31
  Colau es pensa que les variants de la covid es dissenyen com els nous models de la SEAT. Colau un cop més culpant als demés tinguin cap culpa o no. Lamentable.
  Dani_Andreuenc Desembre 21, 2021 | 19:37
  A la ciutat de Nadal...fem per culpar la Generalitat... Bla, bla, bla, bla...
  Julià Font Desembre 21, 2021 | 21:06
  Aquesta nefasta Colau ens vol malats? Ens vol ingressats a la UCI? PLEGA JA, carcamal Colau, PURA CARA DURA
  Girona Desembre 21, 2021 | 21:15
  Mira, ha fet un Ayuso!
  Amb els comuns no podem Desembre 21, 2021 | 22:55
  L'esport preferit de la frau kolau, criticar al govern de la Generalitat de Catalunya. Ara el dia que ella treballi i assumeixi les seves responsabilitats, serà històric
  JordiP Desembre 22, 2021 | 10:32
  Perdó.La porca Colau no ha suspés la festa "degut a l'augment de contagis". Ho ha fet, segons ha dit, "perquè el toc de queda no permitiria fer-lo" (no sic). O sigui: ella no ha sigut, pobreta, que per ella hi hauria festa fins a les tres o quatre de la matinada. És per culpa del diabòlic Govern de la fastigosa dreta burgesa de Sarrià-Sant Gervasi, que són una colla de carques i no volen que els barcelonins gaudeixin de l'alegria i la festa. Mare de Déu, quan fotarem aquesta palurda (i seqüaços) al carrer?

Nou comentari