Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La restauració barcelonina titlla les mesures del Govern d”irresponsables”
  • CA

Emprenyada monumental. Aquest ha estat el sentiment majoritari dels màxims representants de la restauració i oci nocturn de Barcelona i Catalunya. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha titllat les noves mesures de la Generalitat d’”irresponsables”. Pallarols ha denunciat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, “s’ha carregat la campanya de Nadal de la restauració”. En la mateixa línia, ha dit que la valoració del conseller del passat dilluns al vespre, sobre l’evolució de la pandèmia del coronavirus, va ser “sarcàstica, irresponsable i ofensiva”. I suposa un abans i un després en la relació amb el Govern: “S’ha trencat la confiança amb la Generalitat”, ha denunciat.

“Avui és un dia trist per la restauració de Barcelona i per un empresariat a qui no se li poden exigir més sacrificis”, ha lamentat Pallarols. El màxim responsable d’aquest sector a la capital ha denunciat que, tot i les mesures que pretén impulsar el Govern a partir de la nit de dijous a divendres, sempre que compti amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la socialització de la gent no acabarà. “Es trasllada d’un àmbit controlat a un altre absolutament descontrolat, amb un balanç de greus afectacions econòmiques i amb un resultat, a nivell sanitari, d’alta pressió hospitalària”, ha dit.

La sala Luz de Gas de Barcelona ha fet de punt de reunió on s’han trobat Lluís Torrents, president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc), David López, president de FECASARM, Ramon Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, Fernando Martínez, secretari general de FECALON i Daniel Brasé, vicepresident de PIMEC Turisme.

“La Generalitat no ha après res d’un any per l’altre”, ha assegurat Pallarols, que ha afirmat que els màxims representants públics de Catalunya tracten com “nens” a la societat. “Algú ha pensat en la salut mental dels restauradors, de la ciutadania o d’unes empreses a qui fa més de dos anys que se’ls demanen sacrificis inassumibles?”, s’ha preguntat. A més, ha demanat un pla per injectar diners públics als sectors afectats. “La Generalitat torna a trigar a oferir un pla d’ajudes solvent per compensar el cost de les seves decisions a les empreses de restauració de la ciutat”, ha exigit.

Confien en el TSJC

Els màxims representants de l’oci nocturn i la restauració confien que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no aprovi el nou paquet de mesures per fer front a la sisena onada de la pandèmia i la ràpida expansió de la variant òmicron de la Covid-19. En especial, esperen que no es torni a imposar de nou el toc de queda, aquest cop d’1 h de la matinada fins a les 6 hores. Si la justícia valida les restriccions de drets fonamentals, com la limitació de moviments, el sector ha anunciat recorrerà la decisió als tribunals.

“La gran majoria de gent a la nit dorm, [aquest paquest de mesures] només afecta el 5% de la població, en la seva majoria menors de 40 anys, que és la població menys vulnerable a la malaltia i la més vulnerable a tenir problemes mentals pel confinament, per no poder-se relacionar amb els seus iguals”, ha explicat el president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, David López. Al seu torn, Pallarols ha criticat que la Generalitat no hagi esperat a la reunió de la conferència de presidents autonòmics, proposada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per aquest dimecres.

Davant de l’augment de contagis, molts joves han optat per no sortir de festa a les diferents discoteques de la ciutat. De fet, s’ha viscut una autèntica allau de revenda d’entrades. Sigui com sigui, l’oci nocturn no tancarà fins a l’últim moment. “Obrirem dimecres i dijous fins a les 12 hores de la nit i no farem un tancament previ perquè hi estem en contra”, ha afirmat el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas. A partir d’aleshores pot ser que es vegin obligats a abaixar la persiana. Si passa, “veurem què passa la nit de Cap d’Any. La gent envairà els carrers, no es quedarà a casa”, ha pronosticat Mas, que ha denunciat, juntament amb la resta de representants del sector de la restauració i de l’oci nocturn, que Argimon no s’hagi reunit amb ells des que ha assumit el càrrec de conseller de Salut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gargamel a desembre 21, 2021 | 17:38
    Gargamel desembre 21, 2021 | 17:38
    La mafia se sienta en la mesa para lloriquear y pedir diners publics. Cuando les iba viento en popa no decían nada ni compartían un céntim... los restauradores son los nuevos bancos!
  2. Icona del comentari de: paco el corto a desembre 21, 2021 | 19:08
    paco el corto desembre 21, 2021 | 19:08
    sera `posible esta desfachatez, que se mure gente cohones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa