Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau recorda “la trista absència de Quim Forn” en presentar la pregonera Carmena
  • CA

El que no ha fet la pregonera que ella mateixa havia convidat ho ha fet Ada Colau en presentar-la. Les declaracions de Manuela Carmena al juliol, negant l’existència de presos polítics a l’estat espanyol, van causar incomoditat en els comuns, ja que havien encarregat el pregó de la Mercè 2019 a l’exalcaldessa de Madrid. Però de cap manera volien tirar enrere la invitació. De manera que aquest divendres l’alcaldessa de Barcelona ha surfejat la situació en fer la introducció al pregó. I ha fet un esment a Quim Forn, el president del grup municipal de Junts per Catalunya, que està empresonat preventivament i esperant sentència per la seva participació en el referèndum de l’1-O del 2017.  

[r:1]

No parlarem d’actualitat de la política local, però sí que vull fer un esment a la trista absència de Quim Forn, el nostre company de consistori que es troba en presó preventiva, com Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i altres. En aquest Saló de Cent, hi ha opinions molts diverses, però això no és dolent. Per això faig l’esment i sobretot una crida a treure el debat definitivament dels jutjats“, ha dit, sense utilitzar en cap moment l’expressió “presos polítics” o “empresonament polític”.

La cadira buida de Forn durant el pregó de Carmena per la Mercè 2019 / Jordi Play

La resta del seu discurs, Colau l’ha dedicat a reivindicar la tasca d’Open Arms –Óscar Camps i la resta del seu equip de la missió 65, la que va estar a 20 dies esperant un port per desembarcar 100 refugiats aquest estiu– i a criticar “els estats europeus” per no col·laborar en el salvament de vides humanes a la Mediterrània, “convertida en una fossa comuna”.

Integrants d’una expedició d’OpenArms i Òscar Camps, al pregó de la Mercè 2019 / Jordi Play

També ha agraït “l’esperança” que donen “nens i nenes i gent molt jove que es posa al capdavant de lluita contra l’emergència climàtica, que ens conviden a sortir al carrer contra les inèrcies i l’autoritarisme” i la col·laboració dels barcelonins “que venen a la festa a peu, amb bici o amb transport públic”.

Jordi Martí (JxCat) ha portat un retrat de Quim Forn al pregó de la Mercè per explicitar la seva absència / Jordi Play

La Barcelona “feminista” i  la Barcelona “plural i mestissa”, reflectida en el cartell de la festa major d’aquest any, han sigut la resta de reivindicacions de l’alcaldessa abans de donar la paraula a Carmena. Ha definit l’exalcaldessa de Madrid com una “dona excepcional, forta, tendra, molt intel·ligent, que no ha de demostrar res”. “Més enllà dels matisos entre el que pensem, Manuela mai ha dubtat a parlar de diàleg, i durant el seu mandat Barcelona i Madrid van estar més unides que mai, demostrant que una altra política era possible”, ha conclòs.

Més notícies
Carmena recorda en el pregó els presos polítics dels anys 60 després d’haver negat els de l’1-O
Notícia: Carmena recorda en el pregó els presos polítics dels anys 60 després d’haver negat els de l’1-O
Comparteix
L’exalcaldessa de Madrid obre les festes de la Mercè avisant que “cal parlar i escoltar” però no fa cap esment a la situació dels encausats pel Procés
JxCat és “totalment contrària” a la tria de Carmena per al pregó de la Mercè
Notícia: JxCat és “totalment contrària” a la tria de Carmena per al pregó de la Mercè
Comparteix
Elsa Artadi recorda que l'exalcaldessa de Madrid ha expressat que no considera que hi hagi presos polítics a Catalunya
Estelada gegant i globus grocs per protestar pel pregó de Carmena
Notícia: Estelada gegant i globus grocs per protestar pel pregó de Carmena
Comparteix
Resposta sorpresa des de la plaça Sant Jaume a la salutació de l'alcaldessa Colau i l'exalcaldessa Carmena al balcó de l'Ajuntament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ave-maría a setembre 21, 2019 | 12:38
    ave-maría setembre 21, 2019 | 12:38
    I per postres fent la farisea !!!! com si no hagués ensenyat prou el cul !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa