Colau recorda “la trista absència de Quim Forn” en presentar la pregonera Carmena

L'alcaldessa de Barcelona demana "treure el debat polític dels jutjats" en l'obertura de les festes de la Mercè

El que no ha fet la pregonera que ella mateixa havia convidat ho ha fet Ada Colau en presentar-la. Les declaracions de Manuela Carmena al juliol, negant l’existència de presos polítics a l’estat espanyol, van causar incomoditat en els comuns, ja que havien encarregat el pregó de la Mercè 2019 a l’exalcaldessa de Madrid. Però de cap manera volien tirar enrere la invitació. De manera que aquest divendres l’alcaldessa de Barcelona ha surfejat la situació en fer la introducció al pregó. I ha fet un esment a Quim Forn, el president del grup municipal de Junts per Catalunya, que està empresonat preventivament i esperant sentència per la seva participació en el referèndum de l’1-O del 2017.  

[r:1]

No parlarem d’actualitat de la política local, però sí que vull fer un esment a la trista absència de Quim Forn, el nostre company de consistori que es troba en presó preventiva, com Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i altres. En aquest Saló de Cent, hi ha opinions molts diverses, però això no és dolent. Per això faig l’esment i sobretot una crida a treure el debat definitivament dels jutjats“, ha dit, sense utilitzar en cap moment l’expressió “presos polítics” o “empresonament polític”.

La cadira buida de Forn durant el pregó de Carmena per la Mercè 2019 / Jordi Play

La cadira buida de Forn durant el pregó de Carmena per la Mercè 2019 / Jordi Play

La resta del seu discurs, Colau l’ha dedicat a reivindicar la tasca d’Open Arms –Óscar Camps i la resta del seu equip de la missió 65, la que va estar a 20 dies esperant un port per desembarcar 100 refugiats aquest estiu– i a criticar “els estats europeus” per no col·laborar en el salvament de vides humanes a la Mediterrània, “convertida en una fossa comuna”.

Integrants d'una expedició d'OpenArms i Òscar Camps, al pregó de la Mercè 2019 / Jordi Play

Integrants d’una expedició d’OpenArms i Òscar Camps, al pregó de la Mercè 2019 / Jordi Play

També ha agraït “l’esperança” que donen “nens i nenes i gent molt jove que es posa al capdavant de lluita contra l’emergència climàtica, que ens conviden a sortir al carrer contra les inèrcies i l’autoritarisme” i la col·laboració dels barcelonins “que venen a la festa a peu, amb bici o amb transport públic”.

Jordi Martí (JxCat) ha portat un retrat de Quim Forn al pregó de la Mercè per explicitar la seva absència / Jordi Play

Jordi Martí (JxCat) ha portat un retrat de Quim Forn al pregó de la Mercè per explicitar la seva absència / Jordi Play

La Barcelona “feminista” i  la Barcelona “plural i mestissa”, reflectida en el cartell de la festa major d’aquest any, han sigut la resta de reivindicacions de l’alcaldessa abans de donar la paraula a Carmena. Ha definit l’exalcaldessa de Madrid com una “dona excepcional, forta, tendra, molt intel·ligent, que no ha de demostrar res”. “Més enllà dels matisos entre el que pensem, Manuela mai ha dubtat a parlar de diàleg, i durant el seu mandat Barcelona i Madrid van estar més unides que mai, demostrant que una altra política era possible”, ha conclòs.

Més informació

Comentaris

    ave-maría 21/09/2019 12:38 pm
    I per postres fent la farisea !!!! com si no hagués ensenyat prou el cul !

Nou comentari