Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol regular la publicitat dirigida a menors de 15 anys
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, han posat sobre la taula la necessitat “essencial” de regular la publicitat dirigida a menors de 15 anys promovent una alimentació més sostenible i saludable. Tal com informa l’ACN, la idea és “protegir la infància del bombardeig de productes no saludables”, cada cop més presents en la publicitat del carrer, les xarxes socials o la televisió.

Així ho han manifestat Colau i Garzon aquest dissabte en l’acte ‘Viu saludable, viu millor’, que ha acollit el Disseny Hub Barcelona. Allà, Garzón també ha reconegut que “el denominat codi d’autoregulació és insuficient i no està funcionant” i, a més, que la indústria alimentària i els ‘lobbies’ als quals cal fer front “són molt poderosos”.

Països com Portugal, Alemanya o Regne Unit “ja han regulat aquest tipus de publicitat”

D’altra banda, el ministre ha dit que cal tirar endavant el decret del govern espanyol que té l’objectiu de regular la publicitat dels menors de 15 anys. “Evitarà d’una vegada per totes que els nostres nens i nenes estiguin exposats a anuncis d’aliments i begudes no saludables”, ha insistit. En aquest sentit, ha recordat que països com Portugal, Alemanya, Països Baixos o Regne Unit “ja han regulat o estan en vies de regular aquest tipus de publicitat”.

Tornant a la realitat de Catalunya, Colau també ha instat al Govern de la Generalitat a millorar l’alimentació als hospitals i residències de gent gran. “Cal que el Govern recuperi el temps perdut. Nosaltres hem impulsat els menús saludables a les escoles i com a alcaldessa no paro de rebre queixes de l’alimentació que es dona en centres hospitalaris i residències de gent gran”, ha desvetllat Colau. “Estem parlant de la gent més vulnerable i ara mateix el sistema alimentari cal canviar-lo en aquests equipaments. És una queixa molt recurrent”, ha insistit l’alcaldessa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa