Colau fa marxa enrere amb les controvertides boles de formigó d’una escola

L'Ajuntament les retirarà després que l'oposició les titllés de "nayp urbanístic"

El govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau retirarà les boles de formigó que va posar davant de l’Escola Ciutat de Palma, a Nou Barris, i estudiarà on reubicar-les després que alguns partits de l’oposició hagin criticat la instal·lació. Segons ha avançat betevé i han confirmat fonts municipals a Europa Press, l’Ajuntament de Barcelona ha identificat que la ubicació d’aquest element “no és la més adequada”, de manera que en breu les retirarà.

És una actuació que s’emmarca en el projecte Protegim les Escoles, que té com a objectiu pacificar els entorns escolars. Les mateixes fonts sostenen que l’objectiu és “afegir elements que convidin al joc espontani”. En aquest sentit, insisteixen que s’han col·locat elements “en molts altres centres i estan funcionant correctament”.

El grup municipal de Junts ha titllat aquesta instal·lació de “nyap urbanístic” i alerta que podria causar accidents i dificultar el pas a persones invidents i amb mobilitat reduïda. En la mateixa línia es va pronunciar el regidor d’ERC Jordi Coronas en un tuit, en què també apuntava que aquest element afectaria l’accessibilitat. La regidora de BCN Canvi Eva Parera ho considera una “burla descarada al ciutadà” en un altre tuit.

Més informació

Nou comentari